Når mad både er nem, hurtig, sund, velsmagende og sætter en stopper for madspild – så er det bare et hit i min verden! Denne her torsk i curry levede op til alle 5 kriterier, da jeg lavede den forleden.
Når jeg laver kalkun i kokos (hvilket jeg gør ret ofte, fordi det er SÅÅÅ godt!), ender jeg næsten altid med at have sovs i overskud. Det synes jeg ofte, man gør med gryderetter – kender I også det? Da jeg hader at smide mad ud, gemmer jeg som regel resten af sovsen i fryseren.
Her forleden skulle vi spise lidt hurtig aftensmad, inden vi skulle i biografen og se Valerian (fed film i øvrigt!). Jeg havde købt nogle frosne torskeloins. Jeg havde tøet både dem og kokos-karry-sovsen op i køleskabet over natten. Jeg lagde torskefileterne i et ildfast fad, hældte sovsen over og satte det i ovnen. 20 minutter efter var der lækker, sund og velsmagende aftensmad. Næsten uden at jeg havde rørt en finger.
Okay, jeg lavede så lidt lækkert tilbehør: en gang lynsvitsede grøntsager med shirataki-nudler (et low-carb-produkt, som går rigtig fint til wokretter mm.) Og så stegte jeg lidt bacon i ovnen, fordi bacon bare altid gør en ret lidt bedre 😉
Hvis du ikke lige har en rest kokos-karry-sovs i fryseren, kan du finde flere ok færdiglavede karry-sovser i supermarkedet, som også kan bruges i en snæver vending. Vi talte om, at en rest sovs fra boller i karry også ville være enormt velegnet til denne ret.
Hvor mange personer retten egner sig til, er lidt op til dig og din families vaner. Her i huset kan vi let sætte 1½-2 torskeloins til livs hver. For andre vil 1 torskeloin pr. næse måske være passende.
Torsk i curry med lynsvitsede grøntsager og shiratakinudler
Torsk i curry: (2-4 personer)
- 4 torskeloins
- 1 rest curry-sovs, fx fra kalkun i kokos-karry eller boller i karry
- 1 pakke bacon i skiver (kan udelades, men smager virkelig godt til!)
Læg optørede torskeloins i et ildfast fad, hæld sovs over, så det næsten dækker. Bag ved 200 grader varmluft i 20 minutter.
Læg bacon på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen samtidig med torsken. Det skal have ca. 13 minutter i min ovn.
Inden servering smuldres bacon ud over retten. Servér fx med lynsvitsede grøntsager og shiratakinudler.
Lynsvitsede grøntsager og shiratakinudler
(Vurdér selv mængderne)
- Broccoli
- Sukkerærter
- Peberfrugt
- Champignon
- Forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 1 pakke shiratakinudler
- 1 sjat teriyaki
Klargør grøntsagerne. Varm en pande op med kokosolie. Svits først hvidløget, og tilsæt så grøntsagerne. Steg ved høj varme i et par minutter, mens du vender godt rundt.
Dræn shiratakinudlerne og skyl dem.
Skru lidt ned for panden, hæld teriyaki på og derefter nudler. Varm retten godt igennem, og servér straks.
0 comments on “Torsk i curry – nem hverdagsmad & restemad”Tilføj din