
Uhm, hvem elsker ikke taco? En klassiker i næsten alle husstande på de dér dage, hvor man bare ikke kan finde på noget. Men hvad gør man, hvis man ikke lige synes, man skal proppe sig med de dér tortillas fyldt med hvedemel?
Tja, der er masser af forskellige forslag ude på det dér internet: opskrifter på glutenfri tacos og tortillas; forslag om at bruge kål- eller salatblade; diverse grøntsagsfladbrød, som kan bruges som wraps; kikærtepandekager kan du selvfølgelig også bruge.
Men hvad med denne her idé: glem alt om at rulle dit taco-fyld ind i noget! Server i stedet en superflot, farverig og indbydende salat, som tager 5 sekunder at lave, sammen med en heftigt god hvidløgsdressing, oksekød og revet cheddar. Bonus: du slipper for det evige dilemma med, at der ikke kan være fyld nok i din tortilla, før den bryder sammen. Du kan spise alt det fyld, du kan have på din tallerken – og bonus nr. 2: alle de dejlige smage fra grøntsager, kød, ost og dressing bliver ikke overdøvet af en halvkedelig tortilla.

Tag ikke fejl: jeg kan faktisk godt lide tortillas. Jeg kan spise dem direkte fra posen (med koldt smør på – en virkelig hemmlig last, som I ikke må sladre til nogen om, vel?!). Men de sidste gange, vi har spist tortillas på denne her måde, har Andreas varmet tortillas til sig selv og har også tilbudt at varme en til mig – og jeg har faktisk takket nej. Jeg orker ikke at sidde og tygge i en tør pandekage, når der er så mange lækre, saftige og farverige sager på bordet. Ikke mindst den virkelig, virkelig gode hvidløgsdressing!
Tag taco-salaten her som en inspiration mere end en egentlig opskrift. Det er jo ikke ligefrem raketvidenskab at snitte iceberg og tomater og lægge dem i lag – men de gange, jeg har flashet salaten her på Instagram, har folk været helt vilde med den og reageret med “sikke en god idé”. Så idéen er hermed delt. Og kunne det måske egentlig ikke være meget god mandagsmad?
Taco-salat
- Iceberg eller anden salat
- Tomater
- Agurk
- Majs (kan udelades, hvis du spiser striks LCHF)
- Avocado
- Rødløg
Klargør grøntsagerne, og læg dem i lag i en (glas-)salatskål i nævnte rækkefølge.
Hvidløgsdressing:
- Ca. 2 dl creme fraiche – evt. en 50/50 blanding af 18% og 38% (det fungerer godt for mig)
- 1 fed hvidløg
- Friske krydderurter: fx persille (neutraliserer som bonus hvidløgsånden lidt), koriander, purløg el.lign.
- 1 forårsløg
- 2-3 spsk fløde
- Salt og peber
- Citron- eller limesaft
- Evt. en anelse honning eller anden sødning
Pres hvidløgsfedet ned i creme fraichen.
Hak forårsløg og krydderurter fint, og vend i.
Juster konsistensen med fløde, og smag til med salt, peber, citronsaft og evt. en anelse sødning.
Servér taco-salat og hvidløgsdressing med taco-stegt oksekød og revet cheddar! Spicy tomatsalsa er også lækkert til – og skal det være rigtig luksus, kan du krymle et par tacochips på toppen. Hvis du spiser den slags. 😉
0 comments on “Taco-salat med killer hvidløgsdressing”Tilføj din