Salat med spidskål rejer æg og avocado

Salat med spidskål, rejer, æg og avocado

Salat med spidskål rejer æg og avocadoI søndags blev jeg forført – forført af en Halifax-burger. Efter 3 måneders stram lchf syntes Andreas godt, at vi kunne tillade os en lille udskejelse i form af en hyggelig frokost på yndlingsburgerstedet. Og jeg var nem at lokke! 🙂

Det var en sjov oplevelse at mæske sig i kulhydrater efter at have spist lchf siden nytår. Burgeren smagte ligeså godt, som altid – men jeg kunne simpelthen ikke spise op. Det er vist første gang, at jeg har måttet levne 1/4 bøf, ½ bolle og størstedelen af mine pomfritter. Samtidig blev jeg også mindet om, hvad jeg absolut ikke savner ved en kulhydratholdig kost: den tunge, oppustede fornemmelse efter måltidet; sukkermonsteret, der ikke tøvede et sekund med at stikke sit grønne hoved op ved synet af de 2 usle Big Ben-karameller, som altid følger med regningen (jeg nægtede at spise dem!); den voldsomme træthed, der meldte sig kort efter måltidet og sendte mig direkte på sofaen i en tung eftermiddagslur; den skrækkeligt omtågede, sukkerkolde tilstand, som jeg vågnede i hen mod aften, hvor jeg var helt groggy og ude af stand til at artikulere sætninger eller ord, før jeg havde spist et stykke mørk chokolade og drukket et stort glas vand. Jeg er helt skræmt ved at tænke på, at mange af de her ting har været hverdag for mig tidligere – det er bestemt ikke noget, jeg har behov for i mit liv mere!

Andreas havde det på nogenlunde samme måde, så vi blev enige om, at en let lchf-aftensmad var det, vi havde brug for. Madplanen foreskrev ganske vist mørbradgryde, men det var der ingen, der kunne så meget som tænke på! I stedet blev det til denne her skønne, forårsagtige salat med spidskål, rejer, æg og avocado, som gjorde godt i vores burger-hærgede maver og kroppe. Dressingen er Andreas’ kreation – han er supergod til sådan noget med at stå og bruge vildt lang tid på at smage til og justere, til han har fanget den helt rigtige smag. Jeg var køkkenslave, som snittede grøntsager, kogte æg og tøede rejer op – en rar, men meget omvendt opgavefordeling hjemme hos os!

Specielt nyskabende er salaten nok ikke, men den smager superskønt og er en herlig aftensmad på de dage, hvor der er behov for noget let. Den kunne også udgøre en lækker frokost. Spis evt. lidt brød til, hvis du ikke er den store lchf’er.

Salat med spidskål, rejer, æg og avocado

 • Ca. 150 g spidskål
 • 8-10 cherrytomater
 • 2-3 kogte æg
 • 200 g rejer
 • 1 avocado

Dressing:

(Du må selv lige smage og justere dig frem til mængderne – Andreas går ikke så meget op i at måle og veje 🙂 )

 • ca. 1-1½ dl creme fraiche 18%
 • 2 tsk Olivenolie
 • 1 bdt. Frisk purløg og dild (+ gerne lidt tørret dild for en lidt mere intens dildsmag)
 • 1-2 tsk honning
 • 1 tsk grov sennep
 • Salt, hvidløgspeber
 • Saft af ½ lime

Snit spidskål, og del cherrytomater i halve. Befri avocadoen for skræl, og del den i både.

Kog æggene, og pil dem.

Tø rejerne op, hvis du bruger frosne – eller dræn dem bare for vand, og dup dem godt med køkkenrulle, hvis du bruger ferske.

Rør dressingen sammen, og vend den med spidskål og tomater. Vend salaten ud på et fad, og fordel æg, rejer og avocado udover. Giv salaten et godt skud salt og peber og evt. lidt ekstra limesaft, dild og purløg, og servér!

Salat med spidskål rejer æg og avocado

2 comments on “Salat med spidskål, rejer, æg og avocadoTilføj din

 1. Det lyder godt nok som en træls oplevelse med den burger.
  Jeg spiser efter low fodmap, som kort fortalt er en Australsk diæt, mod irritabel tyktarm. Der udelukker man 4 typer kulhydrater, som er kendt for at forårsage oppustet mave og lign. mavegener, samt polyoler. Der er mange testede fødevarer, som er delt i tilladte, tilladt i begrænset mængde og forbudt. Hvede og rug er f.eks. Forbudt, mens speltmel tåles af de fleste i brød, men ikke som pasta. Måske du kunne have glæde af at kende til fodmaps, så du måske kan nyde brød ind imellem. Der er også en lang række frugter man kan reagere på, samt nogle grøntsager og andet.
  http://sunddag.dk/blog/2013/12/7/fodmap/
  Du kan læse mere i linket.
  Kh.
  Anne-Marie

 2. Hej Anne-Marie
  Tak for kommentaren. Jeg har godt hørt om low fodmap og har hørt fra flere, som har stor glæde af det. For mig selv vil jeg sige, lchf fungerer rigtig godt, og jeg kan sagtens spise en skive rugbrød eller noget frugt indimellem uden at have gener af det – jeg tror simpelthen, at det var sammensætningen af et måltid, hvor kulhydrat og protein fyldte mest, og hvor der ikke var god nok balance i fht. fedt og grønt, der gjorde mig skidt tilpas. Ellers er jeg heldigvis ikke specielt sart 🙂
  Vh Louise

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: