Pulled turkey i crockpot

Pulled turkey i crockpot

Pulled turkey i crockpot


Pulled turkey er nok bloggens mest populære opskrift overhovedet. Det er sjovt, for da jeg selv lagde opskriften op i sin tid, var jeg ikke sådan helt vildt begejstret for den. Den var ok, men jeg syntes ikke selv, at den sad helt i skabet. Men jeg skal love for, at den har fået flere hits end nogen anden opskrift her i foretagendet – og jeg har fået rigtig mange tilbagemeldinger fra glade læsere, der bruger opskriften igen og igen. Sådan er livet som blogger så dejligt overraskende indimellem.

Her kommer en ny opskrift på pulled turkey lavet i crockpot/slowcooker. Jeg er rigtig glad for min crockpot, og selvom jeg langt fra bruger den hver dag eller hver uge, er det lækkert at tage den frem engang imellem og nyde, at aftensmaden passer sig selv uden at brænde på, mens jeg er på arbejde. En ekstra bonus her i sommervarmen er, at man får minimal varme i køkkenet under tilberedning – sammenlignet med, hvis man skulle have en ovn kørende eller stå og svede over en stegepande eller grill.

Crockpot-tilberedningen løser også problemet fra den gamle opskrift med, at kødet blev lidt tørt. Jeg hælder både hønsebouillon og barbecuesovs ved under tilberedningen, og det gør kødet så sindtssygt mørt og saftigt, at det nærmest falder fra hinanden, bare man kigger på det. Ikke nogen ringe bedrift for kalkunkød!

Jeg har lavet pulled turkey i crockpot 2 gange inden for de sidste par uger. Jeg hælder kødet i en pose med dry-rub mandag aften. Tirsdag morgen smider jeg hele herligheden i crockpotten, inden jeg cykler på arbejde ved 8-tiden. Når jeg kommer hjem sidst på eftermiddagen, er aftensmaden klar – og der er rester til onsdag, hvor jeg kommer sent hjem. Med en samlet arbejdsinsats, der ligger på omkring 15-20 minutter, inklusive at smække en god coleslaw sammen. Det koncept kan man da ikke andet end at elske!

Pulled turkey i crockpot


Pulled turkey i crockpot

Rub:

 • 2 spsk sød paprika
 • 2 spsk røget paprika
 • 1 spsk koriander
 • 1 spsk spidskommen
 • 1 tsk cayennepeber
 • 1 tsk sennepspulver
 • 2 spsk kokossukker

Yderligere:

 • 2-3 spsk barbecuesovs (her bruger jeg altså en helt almindelig købe-én af slagsen, med sukker)
 • Ca. 2 dl hønsebouillon
 • Evt. smør og ekstra barbecuesovs til “efterstegning”

Til servering:

 • Coleslaw
 • Revet cheddar
 • Evt. frisk koriander
 • Evt. oopsies, hvis du vil lave pulled turkey-sandwiches

Bland rub’en sammen. Klargør kalkunbrystet (befri det for eventuelle sener osv.), og kom det i en pose sammen med rub’en. Lad det stå på køl natten over – gerne lidt længere. Vend et posen undervejs.

Find crockpotten frem, og kom hønsebouillon og kalkunbryst i. Bouillonen skal ikke dække kødet.

Dryp barbecuesovs over toppen af kalkunbrystet, og sæt crockpotten i gang på laveste styrke. Jeg starter min, inden jeg cykler på arbejde omkring kl. 8 – så er kødet klar, når jeg er hjemme igen mellem 17 og 18.

Tag kalkunkødet op af crockpotten, og trevl det med to gafler.

Næste trin er valgfrit, men vi gør det altid herhjemme. Det trevlede kalkunkød ryger på en stegepande i lidt smør og lidt barbecuesovs. Så bliver det stegt lidt sprødt inden servering. Det smager superlækkert og giver lige “the final touch” til retten.

Servér med coleslaw og hotsauce. Herhjemme garnerer vi også gerne med en god håndfuld revet cheddar.

Hvis du har behov for brød til en pulled turkey-sandwich, kan jeg anbefale et par oopsies.

Hotsauce:

 • 1 dl æbleeddike
 • 1 spsk. ketchup
 • 1 spsk. Fibersirup Gold eller anden sødning
 • 1 tsk tabasco/sambal oelek el.lign.
 • 1 tsk chiliflager (eller efter smag)
 • 1 tsk. salt
 • Et par vrid peber

6 comments on “Pulled turkey i crockpotTilføj din

 1. Hej fru Kofoed

  Jeg har ingen crockpot, men kan jeg ikke bruge min stegeso i stedet? Hvor mange grader vil du anbefale ovnen skal være på, hvis tiden er den samme fra 8-17?

  ? Susanne

  1. Hej Susanne
   Det bliver et rent gæt, for jeg har ikke prøvet 🙂 Men en crockpot er vist lige i underkanten af 100 grader, når den står på “low”, så mon ikke det er noget i den retning?
   Held og lykke! Vh Louise

 2. Hvilken størrelse har din Crock Pot – Så et sted at den helst skal fyldes 3/4 for at funge bedst – Gælder det også her???

  1. Hej Pede. Denne opskrift er, så vidt jeg husker, lavet i min 5liters crockpot (jeg har haft nogle stykker). Det passer vist med, at den er rigeligt fyldt med sådan et kalkunbryst i. Det har i hvert fald aldrig givet mig problemer 🙂

  2. Hej Louise
   Jeg har købt ind til denne opskrift til at lave i morgen, når jeg får besøg, for den ser så lækker ud.
   Dog undrer jeg mig over, hvor i forløbet at din HOT SAUCE indgår. Kan du gøre mig klogere?

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: