Louise Kofoed

Om Fru Kofoeds Køkken (og Fru Kofoed)

Louise Kofoed


Her på bloggen blogger Louise Kofoed. Jeg er vild med mad! Jeg elsker at lave mad, spise mad, servere mad og læse om mad. Jeg elsker også at være mæt, have en stabil vægt og et godt helbred. Det opnår jeg ved at spise en kost præget af Low Carb High Fat, gode råvarer, masser af grøntsager – og med plads til en god portion livsnydelse. 🙂

Her på bloggen finder du inspiration til at spise flere grøntsager og skære ned på kulhydrat og stivelse; masser af velsmagende, nemme og sunde retter til hverdag og gæster; fine kager uden mel og sukker – og alt muligt andet!

Min blog hedder Fru Kofoeds Køkken, fordi den handler om alt det, der foregår i mit køkken – lige fra sundhed til syndigheder og med masser af madglæde og skøre eksperimenter! Sommetider skriver jeg også bare løs om tanker, jeg gør mig om mad, livet og andre ting. (Går du langt nok tilbage i arkiverne, finder du også nogle retter fra før, jeg begyndte at spise lchf. Læs mere her: Min kostrejse)

Til daglig arbejder jeg i en folkekirke på Østerbro, hvor jeg har opgaver inden for kommunikation og musik, bl.a. rytmisk band, børnegospel og babyrytmik. Hjemme i Vanløse hygger jeg mig med min mand, Andreas, og vores 3 katte.

Ærlighed og dovenskab

Min vigtigte regel for bloggen her er, at alt skal være meget ærligt. Du får ingen højpolerede glansbilleder af den perfekte husmoder med 100 % styr på alt fra chokoladetemperering til sous vide her. Når jeg kikser og laver fejltagelser i mine opskrifter, får du dem med, så du kan lære af dem og være forberedt på, hvor opskrifterne kan gå galt for dig – og hvad du kan gøre for at rette op på fejlene.

Billederne på bloggen er sommetider skudt med god lyssætning og mit Canon kamera på stativ og hele pivtøjet – andre gange er de bare knipset med telefonen ved spisebordet i elendigt lys og med masser af rod omkring. Fordi det jo altså er sådan, et måltid ser ud hjemme hos de fleste af os i den virkelige verden, ikke?! 😉

Jeg kan i øvrigt ligeså godt indrømme, at jeg er en lille smule dovent anlagt – jo færre skåle, gryder og pander, jeg kan slippe afsted med at bruge, jo bedre. For så er der mindre opvask! Så ingen Mette Blomsterberg-tendenser med 117 hvide skåle her!

Til gengæld lover jeg, at jeg virkelig prøver alt, hvad jeg kan, på at fortælle dig, hvordan du får al den gode velsmag ind i maden, som jeg selv synes, jeg opnår i mit køkken. 10-sekunders opskrifter med “1 broccoli og 1 tsk oregano” tror jeg i udgangspunktet ikke på – der skal kæles for maden, og sommetider tager det lidt tid og ikke mindst tilsmagning at få den gode smag frem i råvarerne. Derfor er nogle af mine opskrifter også indimellem lidt lange og detaljerede i fht. andre blogs. Men det er det hele værd til sidst, når folk sidder og slikker tallerkenerne ved bordet 😉

Om mad på slump og forskellige ovne

Jeg laver rigtig meget mad på slump. Derfor er der mange målangivelser som “en slat”, “et skvæt” og “ca. 2-3 dl” i mine opskrifter. Jeg prøver at gøre mig umage med målangivelserne, når jeg deler madopskrifter, men ofte er det næsten omsonst. Der kan fx være stor variation i, hvor meget krydderi man skal bruge, alt efter hvilket krydderimærke man bruger, hvilken kvalitet kød man har, og hvor krydret man kan lide sin mad. Det er også svingende, hvor meget væske forskellige meltyper opsuger, når man bager. Der er også stor forskel på ovne, og ting skal ofte have lidt mere varme i lidt flere minutter i min lidt sløve ovn end i andres.

Derfor kan jeg kun opfordre til, at man prøver sig frem, smager på maden, holder øje med bagværk og andet ovnmad og i det hele taget bruger sin sunde fornuft. Hvis der er noget, der ser helt tosset ud, så smid en kommentar. Jeg elsker at høre fra jer og svarer gerne på spørgsmål!

Om ophavsret osv.

Jeg lægger en del arbejde i at udarbejde opskrifter, skrive tekster, tage billeder osv. Det skal man altid respektere, når man besøger en blog. Når det er sagt, så ved jeg jo godt, at alle madbloggere på et eller andet plan hapser her og dér fra hinanden engang i mellem, bevidst eller ubevidst. Det er i udgangspunktet ok, at du låner fra mine opskrifter eller viser et af mine billeder – bare spørg først, og husk at linke tydeligt til mig på din egen side samt smide en mail til mig med link til, hvor du har brugt mit materiale.

God læselyst!

8 comments on “Om Fru Kofoeds Køkken (og Fru Kofoed)Tilføj din

 1. Hej Louise, tak for den dejlige besked på min blog. Jeg glæder mig også meget til at splejse en af dine opskrifter med nogle af mine ideer! Der er mange lækre, lækre opskrifter 🙂
  Kh Anna

 2. Kære Louise,

  har du en mail jeg kan kontakte dig?

  Jeg skriver fra Naturlighverdag.dk og vil høre om du kunne være interesseret i et samarbejde.

  De bedste hilsner fra Cathrine, Naturlighverdag.dk

 3. Hej Fru Kofoed – har netop opdaget din blog og jeg tror allerede jeg elsker dig 😉 Ikke fordi jeg har noget imod Mette Blomsterberg, men jeg kan godt lide din tilgang til tingene – at det ikke skal være så perfekt – så kan det hurtigt blive anstrengende. Og hvor mange af os står lige med 117 hvide (dråbe)skåle og franske negle, når vi er i køkkenet. Indrømmet – hellere franske end sorte negle, men der kan godt være en tendens til, at det hele skal være så opstyltet og perfekt for at tælle med. Så tak for din ærlighed og dovenskab. Jeg glæder mig til at dykke nærmere ned i dine arkiver 🙂

  1. Hej Christina
   Sikke dog en dejlig kommentar! 🙂 Tusind tak for det. Jeg håber, du finder noget godt i arkiverne. Snart begynder der forhåbentlig også at komme noget nyt på bloggen igen – vi skal bare lige have vores nye køkken til at fungere først. Så skal der nok komme flere dovne og ærlige opskrifter 🙂
   Vh Louise

 4. Hej Fru Kofoed – jeg lever ikke efter LCHF endnu, men flirter med ideen og læser lidt om det hist og pist. Jeg tror jeg er faldet over din blog ved et tilfælde, men jeg har prøvet flere af dine opskrifter og det er altid super velsmagende mad. Så tak for det – ville jeg egentlig bare sige. Og så synes jeg at det er en dejlig service at du sender nyhedsbreve ud. Vh. Anne

  1. Hej Anne
   Det var da en skøn besked at få! Tusind tak fordi du tog dig tid til at smide den opmuntring 🙂 Jeg skal forsøge at blive ved med at bidrage med velsmagende opskrifter.
   Vh Louise

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: