Champagnegranité

Lyserød champagnegranité

Champagnegranité


Champagnegranité er sådan en sød lille overraskelse i en festmenu. Sød, forfriskende, velsmagende og med den dér skønne, perlende champagnefølelse. Og meget nem at lave. Og man kan jo aldrig få for meget champagne i sin nytårsmenu, vel?

Med champagnegranité er vi lidt ude i en meget voksen champagne-slushice. Nogle bruger at servere den som dessert. Jeg tror altså helt ærligt, at jeg ville blive ked af det, hvis jeg fik serveret granité, når jeg sad og ventede på dessert. Men okay, jeg bliver også skuffet over sorbet, så måske er jeg bare en lidt krævende dessertspiser…

Champagnegranité er derimod supergodt som “palate cleanser” (hedder det mon ganerenser på dansk?). Altså sådan en lille forfriskning, man får mellem 2 retter i et større festmåltid for lige at rense ganen. Sådan har jeg fået det serveret på finere etablissementer. Det er perfekt, hvis man har gang i en menu med mere end 3 retter. Så kan man servere champagnegranité lige inden hovedretten, inden osten – eller hvor det passer ind. Det renser ganen, forfrisker og giver én mod på at spise videre, selvom man egentlig følte sig mæt. Og ja, det kan være en nødvendighed i et større festmåltid 😉

Ja, vi er ude i lidt noget lidt dekadent feinschemekeri her – men det skal der også være plads til engang imellem. Og hvis ikke til nytår, hvornår så?

Champagnegranité


Nyhed: Tilbage på sporet – 14 dages challenge i januar

Jeg har i øvrigt glædet mig til at dele noget med jer: Når nu vi lige om lidt er på den anden side af julesul og dekadente nytårslækkerier, og januar rammer – så vil de fleste af os gerne tilbage på sporet. Tilbage til sund kost og livsstil igen. (Man kan nemlig ikke leve af champagnegranité og isbomber – siger de voksne!) Det kan godt være et lidt hårdt projekt efter en lang julemåned. Især hvis man er helt alene om det.

Derfor inviterer jeg dig til 14 dage her på bloggen, hvor vi sammen lirker os tilbage på dydens smalle sti igen. Du får én udfordring hver dag – én lille ting, du skal fokusere på. Og efter 14 dage skulle vi gerne være tilbage i en god og sund LCHF-livsstil med stabilt blodsukker og godt energiniveau. Jeg fortæller lidt mere om forløbet i morgen.

Vi starter 1. januar (bare rolig – jeg skal nok tage højde for tømmermænd!). Vil du være med?

Champagnegranité

 

Har du i øvrigt set mine andre forslag til nytårsmenuen? Eller kan du finde dem lige her:

Nytårsdessert: isbombe med kirsebæris og småkagebund
2 x nytårssalat: Bagte gulerødder med estragon og bitre salater med grillede blommer
Nytårsforret: Tunmousse med dild, ristet rugbrød og råmarineret fennikel

Champagnegranité


Lyserød champagnegranité

  • ½ liter lambrusco (eller andre lyserøde bobler)
  • 1 dl sukker
  • ½ dl vand
  • 2 gode strimler øko citronskal
  1. Kog vand og sukker op med citronskal
  2. Lad det køle af
  3. Bland sammen med boblevand i en fryseegnet beholder.
  4. Lad fryse ind natten over.
  5. Ved servering rives isen med en gaffel og anrettes i martiniglas el.lign.

Brug champagneranité som en “ganerenser” mellem 2 retter i et festmåltid, fx nytårsaften.

Du kan selvfølgelig også lave din champagnegranité med en anden slags champagne – og den behøver ikke være lyserød. Det er bare min tøsede side, som synes, den sarte lyserøde farve her er lige til at dåne over! 😉

Champagnegranité

0 comments on “Lyserød champagnegranitéTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: