Lakridskaffeshake

Lakridskaffeshake

Lakridskaffeshake Er du også sådan én, som ofte får lavet lige lovlig meget kaffe, når du har gæster? Og hader du, ligesom jeg, at stå og hælde de gode (og dyre) dråber ud i vasken, når gæsterne er gået hjem? Så prøv at gemme dine kafferester, og brug dem til denne dejlige, forfriskende lakridskaffeshake, som er perfekt i sommervarmen.

Hvis jeg har 2-4 kopper kaffe til overs, ryger de i min gode, gamle Tupperware og så i køleskabet. Næste dag er den iskolde kaffe klar til at blive rystet sammen med fløde, isterninger, sødemiddel og lakrids – eller hvad man ellers lige er til at søde/salte twists. Man kunne også erstatte lakridsen med kakaopulver, hvis man ikke er den store lakridsfreak. Jeg leger lidt med tanken om også at prøve et par pebermyntedråber og se, om jeg kan få noget, der minder om Baressos Iceblend med mint (som er en yndlings-sommerfristelse herhjemme!).

Det er ikke raketvidenskab – men det er sørme dejligt med sådan en iskaffesag her i sommervarmen. Og endnu dejligere er det at vide, at man har undgået madspild og sparet de 40 kr., det ville have kostet at gå på kaffebar og købe dyr iskaffe 🙂

Lakridskaffeshake til 1 person.

  • Ca. 2 dl kold kaffe
  • Ca. ½ dl fløde
  • ½-1 tsk Bülow lakridspulver
  • 1 par dråber flydende SØD eller andet sødemiddel
  • 1 håndfuld isterninger

Kom alle ingredienserne i en shaker eller en anden beholder med låg, og ryst det godt sammen. Servér iskoldt og med et sugerør.

3 comments on “LakridskaffeshakeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: