Kanelsneglekage

Kanelsneglekage fra “Sødt, Sundere, Syndigt”

Kanelsneglekage


Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg er temmelig glad for kanelsnegle! Jeg har leveret mange kærlighedserklæringer til kanelsnegle her på bloggen – se bare links til opskrifter længere nede.

Derfor var det heller ikke svært for mig at vælge, hvilken opskrift jeg først skulle prøvesmage, da jeg fik Xenias nye kogebog “Sødt, sundere, syndigt” ind af døren. Når der findes en opskrift på kanelsneglekage, må alverdens lækre citronsnitter, snickerskager, jordbærtærter og andre lækre sager vige pladsen for en stund. Kanelsneglekage først!

Sødt sundere Syndigt

Jeg anmelder kogebogen i morgen, hvor der også bliver mulighed for at vinde dit helt eget eksemplar at “Sødt, sundere syndigt”. Jeg kan godt løfte sløret for, at jeg er ret begejstret!

2 søde veninder hjalp mig med at prøvesmage kanelsneglekagen til brunch tidligere i dag – den blev godkendt hele bordet rundt! Også af  Andreas, som lige nev en skive, da han kom hjem fra arbejde (til 3 særdeles overmætte damer!). Det er virkelig godt lchf-bagehåndværk, og du vil garanteret blive populær, hvis du sætter den på morgenbordet eller serverer den til eftermiddagskaffe i morgen!

Kanelsneglekage

Hvis du – som jeg – ikke kan få nok af kanelsnegle, så kan du jo lige dyrke de her opskrifter også:

Kanelsneglevafler
Kanelsnegleis
Kanelsneglesmoothie

kanelsneglemania

Her kommer i hvert fald opskriften på kanelsneglekagen med et par enkelte justeringer fra min side, som primært handlede om, hvad jeg havde og ikke havde i skabene.

Kanelsneglekage


Kanelsneglekage

 • 3 æg
 • 100 g Sukrin Gold + 50 g kokossukker*
 • 75  g smeltet smør
 • 2½ dl creme fraiche
 • 25 g kokosfibermel
 • 25 g pofiber
 • 2 spsk HUSK
 • 2 tsk bagepulver
 • ½ tsk vaniljepulver
 • ½ tsk kardemomme
 • 1 nip salt

(* Opskriften i bogen siger 100 g Sukrin+. Det havde jeg ikke i skabet. Da Sukrin+ søder kraftigere end Sukring Gold, valgte jeg at sætte mængden op – og erstatte noget af sødningen med kokossukker for en bedre smag.)

Kanelsnask:

 • 75 g smør
 • 75 g Sukrin Gold
 • 50 g finthakkede hasselnødder
 • 1 tsk kanel

Kagen: Pisk æg med Sukrin Gold og kokossukker.

Bland alle de tørre ingredienser sammen. Vend først smeltet smør og creme fraiche og derefter alle de tørre ingredienser i, og pisk godt sammen til en glat dej uden klumper.

Lad dejen stå og hvile, mens du klargør fyldet.

Pisk smør med Sukrin Gold og kanel. Tilsæt finthakkede hasselnødder.

Beklæd en springform på 22 cm med bagepapir. Hæld dejen i, og fordel remoncen i klumper ovenpå. Brug evt. en spisespind eller et træspyd til at “swirle” lidt rundt i de 2 masser.

Opskriften siger, at kagen skal bages i 50 minutter på 180 grader. Jeg synes dog ikke, min så bagt ud – så jeg gav den 20 minutter ekstra på 200 grader. Den blev lidt mørk, men smagte fint og havde en perfekt konsistens.

Hvis du vil have glasur på din kanelsneglekage (som i bogen), kan du piske 1 æggehvide med 50 g Sukrin Melis og pynte den afkølede kage med det.

2 comments on “Kanelsneglekage fra “Sødt, Sundere, Syndigt”Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: