Jeg har flere gange stillet mig selv spørgsmålet: “Kan blomkålsris fryses” – men først for nylig fik jeg taget mig sammen til rent faktisk at afprøve det. Og svaret er: Ja, blomkålsris kan sagtens fryses. Det er faktisk både nemt og helt igennem okay for både smag og konsistens.
Du ordner bare din blomkålsris, kommer den i plastikposer og lægger dem i fryseren. Når du skal bruge din blomkålsris, kan du varme den på en pande i lidt olie med salt, peber – og måske lidt karry (en af mine favoritter). Det smager dejligt og fungerer godt som tilbehør til fx kylling i karry. Du kan også gå frem efter denne (morgenmads-)opskrift:
Når jeg laver blomkålsris, foretrækker jeg at snitte den i tynde skiver på min foodprocessor eller mit mandolinjern frem for at rive den. På en eller anden måde synes jeg, det giver en mere lækker konsistens. Hvordan det vil fungere at fryse blomkålsris, som er revet på et almindeligt rivejern, har jeg ikke testet, men det er sikkert også ok.
Det er jo genialt, at man kan fryse blomkålsris på denne her måde. Det kan sommetider godt være svært at spise sig gennem et helt blomkål på en uge uden at blive træt af blomkål. Riv halvdelen til blomkålsris, og frys det ned med det samme – så er der supernem mad til travle dage.
En anden af mine favoritmåder at tilberede blomkålsris på er denne:
BAGT BLOMKÅLSRIS MED PARMESAN.
Prøv den ved lejligehed. Det smager simpelthen så lækkert!
0 comments on “Kan blomkålsris fryses?”Tilføj din