Glædelig 4. søndag i advent! Er julestemningen begyndt at snige sig ind hos jer? Ellers er der håb endnu. Tænd kalenderlyset, stik hovedet ned i en kvist gran, julemusik på anlægget – og lav så en portion af denne her lækre julekonfekt. Den er ikke sukkerfri, men den er fri for tilsat sukker og lavet af 5 helt naturlige ingredienser.
Dadelkugler er jo bestemt ikke noget nyt fænomen – hverken her på bloggen eller ude i verden. Man kan have en tendens til at tro, at der skal 117 forskellige ingredienser i for at gøre dem lækre. Men sommetider er det altså rigtigt, at “less is more”. Når du holder dig stramt til pecannødder, dadler, vanilje og salt, får du en smag, som er karamelagtig, lækker og smager lidt henad pekantærte – eller pecan pie, som det også hedder. Overtræk lækkerhederne med mørk chokolade – og der er lækker julekonfekt!
Pecan pie balls’ene her er supernemme at rode sammen, hvis du får spontane gæster til adventshygge og gerne vil servere noget sundt, hjemmelavet julekonfekt. Hvis vi tør kalde slik sundt 😉
Vi får en flok dejlige venner til adventshygge i eftermiddag. Vi har lavet det lidt lidt sammenskudsagtigt, så alle har noget lækkert med. Vi står får drikkevarer – heriblandt en julesangria, som jeg er ret spændt på – og så har jeg lavet pecan pie balls og hjemmelavet Twix, som I også får opskriften på snart.
Nyd søndagen!
Julekonfekt: Pecan pie balls med kun 5 ingredienser
- 1 dl pecannødder
- 1 dl udstenede dadler
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 nip salt
Overtræk:
- 100 g mørk chokolade
- Evt. halve pecannødder til pynt
Kom alle ingredienser i en foodprocessor, og blend til en jævn konsistens.
Saml massen med hænderne. Sæt på køl en halv times tid. Så bliver den lettere at arbejde med.
Tril 12 kugler af dadlmassen. Overtræk med smeltet mørk chokolade. Pynt med halve pecannødder.
0 comments on “Julekonfekt: Pecan pie balls – 5 ingredienser”Tilføj din