Lykken er kager, der kan bikses sammen på 5 minutter, når du får gæster til kaffe og opdager, at du intet har i huset. Kager, der ikke kræver en tur til supermarkedet eller flere timers opvask bagefter.
Denne her hurtige hindbærcrumble lever op til at alle de krav for mig. Frosne hindbær, lidt chokolade, diverse ting fra kolonialskuffen og en gang smør. En hurtig tur i foodprocessoren (ikke hindbærrene og chokoladen!), derefter en tur i ovnen – og så er der den skønneste kage, der som ekstra bonus spreder en vidunderlig duft i hjemmet.
Det tog mig seriøst 10 minutter at bikse den sammen – og det ville have taget den halve tid, hvis ikke jeg skulle have målt ting af og Snapchattet hele herligheden imens.
Crumble’n har den helt rigtige balance mellem sødt og syrligt, blødt og sprødt. Den blev helt igennem godkendt af min veninde Malene, som hjalp med at spise den.
Hvid chokolade og havregryn falder ikke inden for rammerne af LCHF. For mig er det ikke afgørende at være så striks, når der er tale om en kage. Men det passer mig fint, at der er sparet på sukkeret og de allerhurtigste kulhydrater. Ikke mindst fordi den type kager efterhånden passer mine smagsløg bedre end de hvinende søde kager fyldt med sukker.
Hvad siger du? Skal der en skøn hindbærcrumble på bordet hjemme hos dig i weekenden?
Hurtig hindbærcrumble
(Til 2-4 personer – alt efter hvor kagesultne I er!)
- 100 g hindbær
- 25 g hvid chokolade (kan til nøds erstattes af mælkechokolade eller mørk chokolade)
- 50 g havregryn
- 25 g kokosmel
- 1 spsk kokosfibermel (kan erstattes af andre former for fedtreduceret mel, af ½ spsk pofiber eller 1 tsk loppefrøskaller)
- 50 g kokossukker
- 75 g smør
- 1 nip vanilje
- 1 nip salt
Smør en lille tærteform (Ø 22) med smør eller kokosolie. Læg hindbærrene i. Hak den hvide chokolade, og bland den med hindbærrene.
Kom havregryn, kokosmel, kokosfibermel, kokossukker, smør, vanilje og salt i en foodprocessor, og blend til det samler sig.
Fordel smuldredejen over hindbærrene. Sæt crumble’n i ovnen på 180 grader, og giv den 25-35 minutter.
Lad den færdige hindbærcrumble køle lidt ned, inden du serverer den med creme fraiche til.
Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.
God aften,
der er lækkervil jeg gøre efter bare med stikkelsbær, for ligger ikke inde med hindbær.
Tak for inspirationen:-)
Og en skøn weekend.
Det vil sikkert også være lækkert med stikkelsbær! Måske skal de have en anelse mere sødning end hindbær?
Jeg har i øvrigt lige tilføjet størrelsen på min tærteform, som jeg havde glemt før 🙂
Held og lykke – og god weekend til dig!