Grønne, proteinrige spinatvafler

Grønne, proteinrige spinatvafler

Grønne, proteinrige spinatvafler


“Whaaaat???” udbrød min kollega, Lars, og stod et øjeblik med hagen hele nede på brystet og store, vantro øjne. Han var trådt ind i køkkenet på arbejde, mens jeg pakkede en sandwich med de her grønne spinatvafler ud og gjorde klar til at spise frokost. Lars’ næste reaktion var, om han kunne få opskriften… til brug ved næste familiegudstjeneste, hvor de skulle have tema om superhelte og skulle servere scary kryptonit-mad for børnene. Det er altid rart at vide, at mine opskrifter kan bruges til en bred palet af formål 😉

Men de er også virkelig grønne vaflerne! På den både imponerende – og lidt skræmmende måde. Skipper Skræk har ingenting på de her spinatvafler!

Lad dig ikke skræmme af udseendet. Spinatvaflerne er både bløde, milde, svampede og perfekte til en god frokostsandwich. De er lavet med kikærtemel, som har et ganske højt proteinindhold. Det betyder, at de er velegnede for dem, der gerne vil spise et vegetarisk måltid. Smæk 2 vafler sammen om noget god ost, noget salat, peberfrugt, og hvad du ellers har – og du har et skønt og meget mættende måltid. Det kneb faktisk mig at få mig spist igennem min frokost på arbejde, fordi jeg blev så mæt. Jeg havde også skinke i min vaffel – og hvidløgsost og hjemmelavet Thousand Island-dressing. Det var psykopat-godt!!

Grønne, proteinrige spinatvafler

Fun fact om spinat, som jeg lige fandt på wikipedia her til aften: folk har altid gået og sagt, at spinat var en vildt god kilde til jern. Det passer slet ikke i følge denne her tekst:

Spinat har for grøntsager et relativt højt jernindhold på 4.5 mg/100g. Tidligere har det være antaget, at jernindholdet var fantastisk højt og at spinat skulle være en særlig sund grøntsag, hvilket delvist er baseret på en kommafejl i måleresultater fra Dr. E von Wolf i 1870 […] Først 67 år senere, i 1937, blev fejlen opdaget. Da spinatens indhold af oxalsyre hæmmer kroppens optagelse af jern og calcium, må det siges at være en myte, at spinat er en særlig god jernkilde. (Kilde: Wikipedia)

Nå, så fik vi da lige den motivation for at spise spinat manet i jorden. Come on, Dr. E von Wolf – hvor svært er det at sætte et komma???! Til gengæld skulle det hjælpe på sagen, når spinaten bliver opvarmet:

Spinat har et relativt højt indhold af oxalsyre på ca. 1g/100g. Oxalsyre fælder ud sammen med jern og calcium, så disse mineraler bliver utilgængelige for kroppen. Det kan også give en fornemmelse af ru tænder. For at undgå denne og oxalsyrens sundhedsmæssige ulemper, kan spinaten evt. koges sammen med calciumholdige fødevarer (fx mælkeprodukter) eller med nonoxal (der består af calciumklorid) for at neutralisere syren.

Der er mælkeprodukter i spinatvaflerne her i form af en god sjat creme fraiche – så skal vi ikke satse på, at det neutraliserer oxalsyren og gør vaflerne både sunde og gode? Det synes jeg, vi skal 🙂

En sidste lille note, inden I får opskriften: jeg har en mand, der ofte bruger æggehvider til drinks. Ja, så dekadente er vi herhjemme! Derfor står jeg ofte med en æggeblomme eller 2, der skal bruges. Og jeg kan ikke lave mayonnaise eller is hver gang (… eller kunne jeg…??). Derfor har jeg brugt 2 æggeblommer og 2 hele æg til opskriften her. Men du kan sikkert sagtens slippe afsted med at bruge 2 hele æg, hvis du ikke lige gider dele æg op. Hviderne giver bare mere luft og fylde til dejen, så det burde ikke give problemer.

Grønne, proteinrige spinatvafler

Grønne, proteinrige spinatvafler


Grønne, proteinrige spinatvafler

  • 2 æggeblommer+  2 hele æg (du kan sikkert også bruge 4 hele æg, uden at det gør så meget)
  • 150 g creme fraiche (en blanding af 38% og 18%)
  • 1 dl/75 g kikærtemel
  • 2 tsk HUSK
  • 200 g frossen spinat
  • Salt og (hvidløgs-)peber
  • 1 tsk oregano

Tø spinaten let op, og vrid den fri for det meste væde.

Kom hele herligheden i en skål, sæt stavblenderen på, og blend til en glat masse.

Bag vaflerne ca. 3 minutter i vaffeljernet. Jeg brugte ca. 1 dl vaffelmasse til hver vaffel og fik 6 store hjertevafler.

Opbevar fx spinatvaflerne på køl med madpapir imellem i en tætsluttende plastikpose. Eller smid dem i fryseren. Vær opmærksom på, at man skal være ret forsigtig med genopvarmning af mad med spinat i.


Grej:
Tefal Snack Collection-vaffeljern (adlink)
Bamix stavblender (adlink)

Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Jeg linker altid kun til produkter, som jeg selv kan stå inde for.


 

0 comments on “Grønne, proteinrige spinatvaflerTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: