Grøn vitaminbombe

Grøn vitaminbombe

Grøn vitaminbombeEgentlig er jeg ikke så meget en “smoothie kinda’ gal'”. Jeg kan rigtig godt lide smoothies, men jeg laver dem sjældent, da det hurtigt bliver en måde at få hældt en masse sukkerkalorier ned uden at få ret meget mæthed for pengene.

Her har jeg dog bikset en smoothie sammen, som fungerer væsentligt bedre rent ernæringsmæssigt, også i forhold til LCHF. Og smagen er, overraskende nok, utroligt god! Kombinationen grønkål-avocado-grape lyder måske ikke lige som det mest tillokkende i en smoothie, men man skal virkelig unde sig selv at tage chancen og prøve det, for det er bedre, end det lyder.

Som nogle af jer ved, er jeg i dette halvår – oveni min egen halvtidsstilling  – barselsvikar for vores børnemedarbejder i kirken, hvor jeg arbejder. Det betyder mange timer tilbragt kravlende rundt på et gulv med en masse børn i alle aldre. Det er jo klassisk, at man skal rage alt muligt sygdom til sig, når man starter på sådan et job, og i går kunne jeg også mærke de første symptomer på en forkølelse trænge sig på. Derfor var missionen i dag, hvor jeg arbejder hjemme, at få boostet immunforsvaret med en hel masse C-vitamin. Her er det svært at finde noget, der er bedre end grønkål, og i kombination med grapefrugt bliver det jo en ren vitaminbombe!

Avodacoen kom med for at tilføre noget fedt til smoothien, ligesom fløden. Chiafrøene giver både Omega 3 og protein, og så skulle de have en afgiftende effekt på kroppen også. Så bliver det snart ikke mere superfood-agtigt. Bananen giver lige den sødme, som gør smoothien lækker. Jeg tog den direkte fra fryseren, hvilket også gjorde smoothien behageligt kølig. Prøv selv – selvom det måske er lidt grænseoverskridende 🙂

Smoothie med grønkål, grape og avocado

  • 3 pæne blade grønkål, skyllet og ribbet
  • Saft af 1 rød grape
  • ½ avocado
  • ½ banan
  • 1 tsk chiafrø
  • En sjat fløde – dosér efter hvor tyk du vil have din smoothie
  • Lidt vaniljepulver

Det er meget enkelt – det hele skal bare ned i en blender og blendes, til det har den konsistens, du vil have. Smag til med vanilje, og nyd din vitaminbombe i et højt glas.

Grøn vitaminbombe (og kat)
I får lige min smukke Stoffer med på billedet her. Han synes generelt, det er meget spændende, når jeg fotograferer, så hvis der indimellem er et kattehår i maden, ved I nu hvorfor!

 

Sovende kat
Fie var knapt så interesseret i projektet! Måske en lille energismoothie til hende?

Indlægget indeholder affiliate-links.

 

0 comments on “Grøn vitaminbombeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: