Græskarrisotto i trykkoger

Græskarrisotto med svampe i trykkoger

Græskarrisotto i trykkoger

Jeg elsker risotto! Det er noget af det mest cremede, smagfyldte comfortfood i verden. Og så er det enormt billigt at lave. Og i min nye trykkoger, som jeg fik her i efteråret, er det ovenikøbet også nemt.

Jeg har fået et vidunder af en trykkoger tilsendt fra Acreto, som både er crockpot og trykkoger i ét. Crockpot, når det skal gå laaaaangsomt og simre i mange timer. Trykkoger, når det skal gå stærkt, men smag og saft skal bevares. Supersmart koncept. Sådan en fætter her:
CROCKPOT EXPRESS MULTICOOKER. (Sponsoreret link)

Du kan også købe den her hos Coop: CROCKPOT EXPRESS (adlink)

Jeg er blevet kæmpe fan af at koge ris i min trykkoger. Det bliver fuldstændig som på thairestauranterne. Klistret og lækkert. Så selvfølgelig måtte jeg også prøve at lave risotto. Det endte med at blive en vanedannende fornøjelse 😉

Jeg har i mange år lavet risotto efter Jamie Olivers opskrift. Det er noget med at stå over sin gryde i 20-25 minutter og tilsætte bouillon gradvist, mens man rører rundt i tide og utide. Resultatet er fantastisk, men processen er så besværlig, at jeg næsten aldrig orker det. Slet ikke til gæster. Derfor er jeg simpelthen så begejstret over at kunne lave den lækreste græskarrisotto i min trykkoger med en minimal arbejdsindsats og et resultat, som faktisk er bedre, mere saftigt, cremet og smagfuldt end Jamie Olivers!

Har du ikke en trykkoger, kan du selvfølgelig sagtens lave risotto i en gryde – ligesom folk har gjort i flere hundrede år 😉 Men så kig efter en anden fremgangsmåde – der er masser af opskrifter på risotto på nettet! Sikkert også græskarrisotto. Denne her opskrift er til dig, som har en trykkoger og vil have lidt inspiration til at bruge den.

Måske kan den ligefrem bruges til nytårsmenuen?

Skal din græskarrisotto hellere være en mere LCHF-venlig version uden rigtige ris? Så se her: GRÆSKARRISOTTO

Græskarrisotto i trykkoger

Græskarrisotto med svampe i trykkoger:

Til 3-4 personer

 • 3 dl risottoris
 • 1 dl hvidvin
 • 5 dl hønsebouillon (gerne hjemmelavet)
 • 1/4 butternut squash
 • Ca. 10 champignon
 • 1 skalotteløg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 sjat olivenolie
 • 1 klat smør
 • Ca. ½ dl revet parmesan
 • Salt og peber
 • Timian

Start med at gøre grøntsagerne klar: Snit løg og hvidløg. Befri græskarret for skræl, og skær det i små tern. Rens svampene, og skær dem i kvarte.

Skyl risene i koldt vand, og lad dem dryppe af.

Varm trykkogeren op til svitsning. (Hvis du ikke har en trykkoger med denne funktion, så foregår denne del af opskriften på en pande eller i en gryde). Svits løg, hvidløg og græskar i lidt olivenolie. Tilsæt ris, og lad også dem svitse med et minuts tid. Tilsæt hvidvin, og lad det koge let af. Tilsæt bouillon og lidt salt. Læg låget på trykkogeren, tjek at ventilen er lukket, og start risprogrammet. Det tager 12 minutter + opvarmning og trykudligning.

Imens steges champignon på en pande med lidt smør, timian, salt og peber. De skal bare lige blive møre.

Riv også parmesanen.

Når trykkogeren er færdig og har trykudlignet i ca. 10 minutter, lettes ventilen, låget tages af, og der tilsættes smør og parmesan til risottoen. Rør godt rundt, og tilsæt så champignon.

Så er du klar til servering!

Hvis du serverer din græskarrisotto som selvstændig ret, rækker den nok til 2 personer. Serverer du den som tilbehør, rækker den nok til 3-4, afhængig af hvad der ellers er på bordet. Risottoen er fortrinlig til både kylling og svinekød. Et lille glas hvidvin på bordet er heller ikke af vejen!

2 comments on “Græskarrisotto med svampe i trykkogerTilføj din

 1. Det ser sørme godt ud. Jeg har for nyligt købt en trykkoger af mærket Instant Pot og suger nu opskrifter til mig , dejligt med noget på dansk også. Trykkogeren er genial til hjemmelavet yoghurt , hvis det er en model med denne funktion og til at koge bouillon på kyllingeskrog meget hurtigere end i crock pot eller på komfuret. Glæder mig til at prøve denne opskrift.
  Godt nytår til alle.

  1. Ja, den er genial til bouillon – det har jeg også fået prøvet af 🙂 Yoghurt har jeg ikke kastet mig ud i endnu – måske også fordi vi så sjældent spiser yoghurt 😉 Men det lyder lækkert!
   Godt nytår til dig også!

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: