salattoesen_giveaway

Giveaway: Salattøsen – salater hele året rundt

// Konkurrencen er sponsoreret af Politikens Forlag //

Update 13/9/2016 kl. 13: Vinderen af konkurrencen er trukket. Stort tillykke til Pia Eriksen!

salattoesen_giveaway


Det er sæson for kogebøger for tiden.  En af de skønne udgivelser, jeg har fået ind af døren fra Politikens Forlag er Mette Løvboms kogebog: “Salattøsen – salater hele året rundt”. Den kan du vinde et eksemplar af, hvis du er heldig – se konkurrencen længere nede i indlægget.

Mette Løvbom har bloggen Salattøsen, hvor hun blogger om salater og grøntsager. Hun har samlet en ordentlig bunke lækre salatopskrifter i kogebogen.

Som titlen så fint afslører, er det en kogebog, der handler om salater baseret på årstidernes råvarer. Det er noget, jeg er stor fan af: at udnytte de råvarer, der er i sæson, så der er sprøde, spæde salater i sommermånederne og tunge rodfrugter og kål i vintermånederne.

salattoesen_giveaway

Jeg kender rigtig mange, som synes, at det dér med at spise grøntsager er en kæmpe udfordring. De er blevet pint med udkogt kål og slatten salat i barndommen og aner knapt nok, hvad de skal stille op med sig selv i supermarkedets grøntafdeling – og slet ikke, når de står med grøntsagerne hjemme i køkkenet.

Det er virkelig synd – for når man tænker over det, er det jo i grøntsagerne, at al smag, tekstur og farve sidder. I langt højere grad end kød, pasta osv.

Her kan Mette Løvboms bog være en tiltrængt inspirationskilde. Bogens filosofi er, at salaten er hovedmåltidet, og kødet er garnituren. Og så, at maden skal tilberedes med omhu og kærlighed, så der kommer masser af smag og et smukt visuelt udtryk. Udover 114 sider med opskrfiter på salater til hhv. forår, sommer, efterår og vinter er der også opskrifter på lækre dressinger, drys, sylt, sirup og andet godt som kan give salaten ekstra dimensioner.

Jeg har bl.a. forelsket mig lidt i opskriften på granolastøv af rodfrugter, rugbrød, kerner og krydderurter, som kan drysses over salat. Tænk, at granola ikke kun er til yogurt, men også til en frisk fennikelsalat. Der er også en spinatsalat med kirsebær og ristede mandler, som helt sikkert har mit navn på sig. Og masser af andre lækre opskrifter, som kan give enhver lyst til at gå amok i grøntafdelingen, som var det en bland-selv-slikbutik!

salattoesen_giveaway


Hvordan vinder man så et eksemplar?

Jeg er nysgerrig – har du et grøntsagstraume? En grøntsag, som du simpelthen ikke kan få ned? Eller måske omvendt – har du en grøntsag, som bare er total yndlings, og som altid hopper lige ned i din indkøbskurv, når du køber ind? Skriv det i en kommentar i kommentarfeltet. (Personligt har jeg meget svært ved at klare rå bladselleri, selvom jeg virkelig prøver. Og så er jeg bare vild og gal med grønkål!)

Herefter hopper du over på Bloglovin’ og følger bloggen her. Hvis du ikke har en profil derovre i forvejen, kan jeg virkelig anbefale at få det. Det er en supernem og enkel måde at holde øje med alle dine yndlingsblogs på. Hvis du allerede følger Fru Kofoeds Køkken på Bloglovin’ – ja, så kan du krydse dét punkt af listen! 🙂

Jeg trækker lod og finder en heldig vinder på tirsdag (13/9 2016) efter kl. 12.

Held og lykke!

salattoesen_giveaway


Titel: Salattøsen – Salater hele året rundt
Forfatter: Mette Løvbum
Vejl. udsalgspris: 209 kr.
Sideantal: 224
Kan købes her på Saxo.com: SALATTØSEN – Salater hele året rundt


Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

29 comments on “Giveaway: Salattøsen – salater hele året rundtTilføj din

 1. Jeg gir dig helt ret i bladselleri. Det kan jeg bare heller ikke få ned. Har her i de sidste uger forsøgt mig med flere nye ting (ved at følge madplanerne), f.eks. grønkål, men må altså tilstå det ikke lige har fanget med på trods af de gode sager der blir tilsat. Jeg synes det er lidt tørt. Rosenkål blir heller ikke noget jeg kommer til at spise. Til gengæld er jeg blevet mere glad for butternut squash’ en, som jeg aldrig før havde prøvet. Den var lækker, både som pasta og som mos. Er også blevet mere glad for spidskålen de sidste uger.

  1. Yeah, det er da sejt! 2 nye grøntsager på listen – det tæller da på plus-kontoen! 🙂 Hjælper det ikke på grønkålens tørhed, hvis du “masserer” den med dressing? Eller er den bare en “lost cause” for dig? 😉

   1. Har prøvet den to gange. Den ene gang var den blandet med en god dressing, men synes ikke rigtigt det hjalp så tror desværre den er røget.

 2. Jeg kan spise stort set alle grøntsager – lige fra kål til auberginer til en ganske almindelig gulerod. Men hvis der er en grøntsag, jeg bare ikke kan spise, er det agurk! Folk synes, jeg er tosset, når jeg siger, det er fordi, agurk smager af muggen vand … Jeg kan heller ikke lide majs, for de smager af mælk, og jeg hader mælk … 😉

  1. Det er sjovt, det har jeg hørt før, det med agurk! Hunde og katte kan ofte heller ikke lide agurk – måske er der et naturligt instinkt, der ligger bag 😉

 3. Jeg er KÆMPE fan af hokkaido græskar og glæder mig til netop nu, hvor de kommer i butikkerne igen (heldigvis varer sæsonen et stykke tid!) 😉

 4. Forårsløg – porrer – spidskål – broccoli elsker bare alle 4 meget højt, og vi spiser det i pænt store mængder – for tiden i ev svitset udgave til grillet kød / fisk / fjerkræ ?
  Jeg elsker grøntsager – den eneste jeg har det svært med er GULE ærter ? til gengæld er jeg gift med en absolut hvidløgshader, og efter mere end 30 år må jeg nok erkende, at ham kan jeg ikke omvende ?

 5. Selleri syntes jeg tidligere var enormt svær – men efter mine lchf-dage begyndte for godt 2 går siden, har jeg kunne spise selleri-fritter uden at lave mærkelige ansigtsudtryk pga smagen. Men ren rå selleri – dertil er jeg ikke kommet endnu!

 6. Jeg eeeeeelsker søde kartofler – og hokkaido græskar (sæsonen nærmere sig!) og brocolli – men synes tit jeg mangler nye måder at tilberede dem på. Desuden gad jeg mega godt afprøve flere slags grøntsager, da det simpelthen bliver for kedeligt med de samme!

  1. Det er måske også en “acquired taste”, som man siger 🙂 Jeg synes dog, en god dressing (i rigelige mængder!) kan gøre underværker for rå rosenkål 🙂

 7. Jeg har virkelig svært ved at komme i tanke om en grøntsag, som jeg ikke kan lide. Det skulle da lige være okra! Den der slimede konsistens er altså for spøjs!

 8. Jeg eeeeelsker græskar! På alle måder og gerne mindst en gang om dagen, når man kan få dem. Selv efter flere måneder med græskar på menuen dagligt, bliver jeg ikke træt af det.

 9. Jeg holder egentlig af langt de fleste grønsager, men da jeg i 1985 boede i Californien og der lærte Avocado at kende, blev jeg virkelig forelsket, og afhængig. Ligeså med broccoli – disse 2 er et must når jeg laver lækker mad.

 10. Har ikke noget decideret grøntsagstraume, men bliver aldrig fan af fennikel og jordskokker siger mig heller ikke noget, ligesom søde kartofler også er totalt intetsigende for mig!
  Til gengæld ELSKER jeg alt der minder om svampe. Og så er jeg fan af nye spændende salater, så ville elske at få Salattøsens opskrifter 🙂

  1. Uh, svampe er også godt! Så er det jo lige sæson for dig lige nu, hvor der er svampe overalt i butikkerne og naturen 🙂

 11. Ville gerne vinde den bog . Da vi alle elsker gratis og vi får det hver dag . Men det er snart svært at finde på noget nyt . Så den bog ville være god at have .
  Kh.Yvonne ?

  1. Hej Yvonne
   Tak for din kommentar. Du er desværre lige præcis en time for sent på den – jeg har netop trukket en vinder. Bedre held næste gang 🙂
   Vh Louise

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: