Citronmarinerede kyllingefileter

Citronmarinerede kyllingefileter

Citronmarinerede kyllingefileter


Jagten på de gode kyllingeopskrifter fortsætter her på bloggen, og de her citronmarinerede kyllingefileter er endnu et godt skud på stammen! Der er jo ikke noget specielt nyt i at marinere kyllingekød – men det lille trick med at lave dybe indsnit i kødet, så marinaden trænger helt ind, er i al sin enkelhed så genialt, at jeg lige måtte dele det her.

Hvor tit har man ikke lavet den mest fantastiske marinade til sit kyllingekød for så, når det er stegt, at konstatere at det kun er de yderste millimeter af kødet, der rent faktisk har taget smag til sig? Også selvom det har trukket i flere timer? Jeg har i hvert fald ofte været meget utilfreds med resultatet af mine marinerede kyllingefileter.

Det problem løser man altså ved at lave nogle dybe indsnit i sine kyllingefileter – på langs på bagsiden og på tværs på forsiden. På den måde undgår man, at man kommer til at skære igennem kødet. Og den fantastiske citronmarinade her i opskriften får lov til at trænge helt ind i kyllingekødet og gøre det både supermørt og fyldt med smag af citron, krydderurter og hvidløg.

Citronmarinerede kyllingefileter


Citronmarinerede kyllingefileter

  • 3 kyllingefileter

Citronmarinade:

  • ½ dl olivenolie
  • Saft og skal af ½ citron
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk oregano
  • 1 spsk timian
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber

Citronmarinerede kyllingefileter

Rør marinaden sammen.

Lav lange ridser i kyllingefileterne, ca. ½ cm dybe, på langs på bagsiden og på tværs på forsiden. Kom dem i en tætsluttende pose sammen med marinaden, og læg på køl i minumum ½ time, gerne længere. Mine kyllingefileter fik 5 timer i marinaden. Vend gerne posen løbende, så marinaden bliver soppet godt ind i kødet.

Du kan enten grille de citronmarinerede kyllingefileter eller stege dem på en stegepande eller grillpande. Jeg stegte dem på en helt almindelig stegepande i 7-8 minutter på hver side og tilsatte lidt smør under stegningen. Jeg kogte panden af med lidt sødmælk og fløde, tilsatte ekstra citronsaft, salt, peber, oregano og en sjat ketchup. Det blev en supergod sovs!

Citronmarinerede kyllingefileter
Mmm, sovs er godt!

Vi spiste de citronmarinerede kyllingefileter med sovs, bønnefritter og kålsalat. Rigtig lækker og mættende aftensmad!

1 comment on “Citronmarinerede kyllingefileterTilføj din

  1. Det er bare den foretrukne ret her i huset, gerne flere gange om ugen. Nogle gange med tomater bagt i ovnen og pata til.

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: