Citronmåneis

Citronmåne-is

Citronmåneis


I Amsterdam fik jeg den vildeste lemoncake-icecream! Jeg går ellers aldrig efter is, der hedder noget med frugt – jeg er hende, der altid vælger de”brune” is: lakrids, kaffe, chokolade, hasselnød osv. Men lemoncake lød alligevel sjovt nok til, at jeg måtte prøve det. Og det var bare såååå godt! Smagte virkelig af citronkage med syrligt bid og “varm” krydret eftersmag.

Da jeg kom hjem til min ismaskine, var jeg straks nødt til at prøve at efterligne den – og det er der kommet denne her citronmåne-is ud af, som godt nok ikke smager helt som isen fra Amsterdam, men som stadig er supergod! Faktisk en af de bedste is jeg nogensinde har lavet.

Citronmåneis

Jeg kunne også have kaldt isen for en citronfromage-is. For opskriften tager udgangspunkt i en citronfromage, men den er twistet med lidt fyldig creme fraiche og så en knivspids allehånde, som giver den dér “varme” eftersmag. Det er virkelig en helt igennem fantastisk kombination, hvis jeg selv skal sige det.

Idéelt set skulle isen have haft noget knas i form af kagekrummer. Men i den bagende sommervarme gav jeg mig altså ikke til at stå og bage citron-cookies. I stedet tog jeg lidt sukkerfri marcipan, som jeg havde i køleskabet, og som giver fin tekstur til isen. Marcipan går også igen i mange opskrifter på citronmåne, så den er fin nok 🙂 Har du nogle (lchf-)cookies liggende, så bare brug dem i stedet for (eller sammen med!) marcipanen.

Citronmåneis

Jeg sluttede aftenen i går af med den sidste kugle af min citronmåne-is. Og det var en tiltrængt dessert, for aftensmaden havde virkelig været dårlig for at sige det rent ud! De af jer, der følger med på Snapchat, har allerede set det. Jeg havde lavet bønnepasta i tomatsovs med rester af svinemørbrad og serranoskinke. Sådan set ret lækkert – bortset fra, at jeg i min fredagstræthed tog fejl af krydderiglassene og hældte kanel i i stedet for paprika. Yikes, det er altså ikke en foodie-trend, der kommer til at slå igennem lige med det samme, det siger jeg jer!! Nå, men spises skulle det jo – og så måtte vi trøste os med, at vi kunne få is til dessert 😉 Senere på aftenen skulle jeg bage chiaknækbrød, som det lykkedes mig at brænde på, fordi jeg satte ovnen på for høj varme. Så ved man bare, at det er på tide at gå i seng!

Godt, at jeg havde en bedre dag, da jeg lavede citronmåne-is! 🙂

Citronmåneis


Citronmåne-is

 • 2 (1 bæger past.) æggeblommer
 • 1½ (1 bæger past.) æggehvider
 • 50 g Sukrin melis
 • 3 dl piskefløde
 • 1,5 dl creme fraiche 18%
 • Saft og revet skal af 1 usprøjtet citron
 • 1 knivspids allehånde
 • 1 nip salt
 • ½ tsk vaniljepulver
 • 50 g sukkerfri marcipan
 • Evt, lidt gul frugtfarve

Find 3 skåle frem.

Pisk æggehvider med et nip salt i den ene.

Pisk fløde til skum i den anden.

Pisk æggeblommer med Sukrin Melis, allehånde og vaniljepulver i den tredje. Tilsæt creme fraiche og citronsaft + skal.

Vend først fløden og så æggehviderne i massen. Hvis du gerne vil have din citronmåne-is til at være gul, så er det også nu, du forsigtigt hælder lidt gul frugtfarve i (vel en teskefuld). Så bestemmer du selv, hvor gul den skal være. Ellers bliver den bare lidt gråhvid…

Køl ned, og kør herefter på ismaskine i 20-30 minutter. Tilsæt hakket marcipan de sidste 10 minutter af røretiden. Kom isen i en fryseegnet beholder, og sæt den i fryseren, så den kan fryse helt ind.

OBS: Hvis isen står for længe i fryseren, kan den gode blive meget hård. Men lad den stå på køkkenbordet 5-10 minutter, så er den god igen.

Pynt evt. med lidt guldstøv, frysetørret havtorn, eller bare servér den, som den er!


Grej:

Nemox Gelatissimo Ismaskine

Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Jeg linker altid kun til produkter, som jeg selv kan stå inde for.

2 comments on “Citronmåne-isTilføj din

  1. Nå ja, jeg mindes godt at have læst om din hang til citroner 🙂 Det er også bare fantastisk!

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: