Chokoladebark med nødder, hindbær og karamelswirl

Chokoladebark med nødder, hindbær og karamelswirl

Chokoladebark med nødder, hindbær og karamelswirlHar du lyst til spændende chokolade med lækkert fyld, men kun almindelig mørk chokolade i skabet? Så lav en chokoladebark. Det er enkelt og nemt, og du kan customize’ din chokolade med lige præcis det fyld, du bedest kan lide. I al sin enhelhed går chokoladebark (eller chokoladebrud, som det også kaldes) ud på at smelte noget chokolade, smøre det tyndt ud og drysse med det fyld, man har lyst til.

Jeg kan godt lide nødder, bær og karamel – derfor har jeg valgt mandler, pistacienødder og frysetørret hindbær som fyld  på min chokoladebark, men du kan putte lige, hvad du har lyst til på din! Jeg kunne ikke stå for lige at give min en hurtig karamelswirl, da jeg alligevel var i gang med at masseproducere julelækkerier i køkkenet. Det er virkelig prikken over i’et og kan varmt anbefales – men chokoladebarken ville bestemt også være lækker uden.

Chokoladebark med nødder, hindbær og karamelswirl

  • 100 g god mørk chokolade (70%)
  • 50 g pistacienødder, usaltede
  • 50 g mandler
  • 2 spsk frysetørret hindbær
  • 2 spsk hjemmelavet karamel

Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad. Temperér den, hvis du har temperamentet til det (jeg gider ikke altid, og jeg synes altid, min chokolade bliver fin alligevel). Smør den smeltede chokolade tyndt ud over et stykke bagepapir med en ske eller spatel, og drys med mandler, pistacienødder og frysetørret hindbær. Sæt på køl.

Når chokoladebarken er stivnet, kan du stoppe, hvis du ikke kan vente længere med at spise lækkerierne – men du kan også tage det “to the next level” og give den en karamelswirl. Lav en portion hjemmelavet karamel (se evt. min opskrift på karamel – drop fyld og krydderi, og lav den bare plain), og lige når den er ved at være færdig, tager du et par skefulde og laver swirls ud over chokoladebarken. Det er virkelig “le coup de grace” både visuelt og smagsmæssigt!

Opbevar chokoladebarken i køleskabet, og bræk eller skær den i stykker, når den skal serveres.

Chokoladebark med nødder, hindbær og karamelswirl

2 comments on “Chokoladebark med nødder, hindbær og karamelswirlTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: