Bearnaisesmør

Bearnaisesmør

Bearnaisesmør


Der var god respons på den idiotsikre bearnaise, jeg delte for nogle uger siden. Så mon ikke også en endnu nemmere udgave af bearnaise kunne være et hit? Bearnaisesmør er i virkeligheden kryddersmør med bearnaisesmag, som kommer fra bearnaiseessens og frisk (eller tørret) estragon.

Det er supersmart, når du står med en god bøf, et stykke kylling eller for den sags skyld nogle stegte grøntsager, som mangler lidt smag og lidt snask, og du ikke orker at bikse en rigtig bearnaise sammen. Det er bare lige at fiske smørret ud fra fryseren, skære et par skiver, og så er din bøf optimeret til version 2.0!

I dag er en af de dage, hvor en genvej til aftensmaden godt kunne være et hit herhjemme. Vi er lige kommet hjem efter en heftig omgang svømning og ligger, godt ømme i musklerne, og splatter ud på sofaen. Om lidt kommer en god veninde på besøg fra Jylland. Noget siger mig, at jeg hellere må finde en vej op af sofaen og lave noget aftensmad til os 🙂

God søndag derude!

Bearnaisesmør

Bearnaisesmør

Bearnaisesmør


Bernaisesmør

  • ½ pakke smør
  • 1 god håndfuld estragon (jeg brugte alle bladene fra en lang stilk. Et par spsk tørret estragon kan også gøre det i en snæver vending.)
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 2 tsk bernaiseessens
  • Salt og peber

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, og blend godt sammen.

Vip bernaisesmørret ud på et stykke madpapir/bagepapir, og rul det forsigtigt til en rulle. Kom i fryseren, og lad det sætte sig.

Opbevar dit bernaisesmør i fryseren, og skær et par skiver, når du skal bruge det til kød el.lign.


Grej:

Braun foodprocessor  (OBS: Min er model 3210, som er udgået. Denne er model 3010, som ligner).

Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Jeg linker altid kun til produkter, som jeg selv kan stå inde for.

0 comments on “BearnaisesmørTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: