Synes du, at rødbeder godt kan være sådan lidt tunge i smagen? Så skal du altså prøve den her salat: i selskab med en fetacreme med masser af smæk på chili og hvidløg og lidt dejligt syrligt æble, folder de sødlige rødbeder sig ud på en helt ny og fantastisk måde. Det er lige ved, at man slikker fadet for at få det sidste med!
Hvem siger, at en salat altid skal have grøntsagerne nederst og dressingen ovenpå? Og hvem siger, at rødbeder skal være røde? Hvorfor ikke lægge dressingen nederst og bruge gule rødbeder? Og nu vi er ved det, så prøv også at bage dine rødbeder i stedet for at koge dem. Det giver en rigtig lækker konsistens og smag. Og du slipper for at gøre en stor gryde ren. WIN!
Det er i øvrigt altid festligt at være katteejer, når man fotograferer opskrifter til sin madblog. Jara holdt mig med selskab og snusede nysgerrigt til sagerne, da jeg fotograferede denne rødbedesalat. Fedt, når man lige har stået og brugt 100 år på at stille tingene rigtigt, indstille kameraet, tjekke for smuds og rod i billedet – så vader abyssinieren ind, ligesom man trykker på udløserknappen, og drysser hår og skidt ud over det hele. Godt, så starter vi lige forfra! 😉
Vil du have flere rødbeder?
Andre yndlingsopskrifter på rødbede her på bloggen er:
Rødbedesalat med brombær og pinjekerner
Rødbedesalat med blodappelsin.
Dem kan du roligt prøve, hvis du alligevel har købt en stor pose rødbeder. De er superlækre på hver deres skønne måde.
Bagte rødbeder med fetacreme
- 2 rødbeder (gerne gule)
- 1 lille, syrligt æble – fx pigeon eller cox orange
- Ca. 1/4 pakke feta (den dér store blok fra Netto)
- Ca. 2 store spsk creme fraiche 18%
- 1 tsk sambal oelek
- 1 lille fed hvidløg
- Peber
- Evt. sort sesam
Vask rødbederne fri for den værste jord. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og giv dem ca. 1½-2 timer i ovnen på 165 grader trad.varme. Bagetiden afhænger af rødbedernes størrelse. Tjek, om de er færdige, ved at stikke i dem med en kødpind.
NB: Vær opmærksom på, når du bager rødbeder, at det skal foregå langsomt ved svag varme. Hvis du bliver utålmodig og giver dem for høj varme, kan de nemt blive trævlede og kedelige i konsistensen.
Smut skrællen af rødbederne (brug gerne handsker). Skrællen kan være lidt mere genstridig end ved kogte rødbeder, så så kan evt. tage en lille urtekniv til hjælp.
Skær rødbederne i grove både. Skær æblet i halve skiver.
Mos fetacremen sammen af feta, creme fraiche, sambal oelek og hvidløg. Smag til med salt og peber.
Smør fetacremen tykt ud på et fad, og anret rødbede og æble oven på. Drys med sort sesam og server.
…manglede lige noget tilbehør til laksefrikadeller i aften, så tak for input:)
Det var da bare perfekt! Er sikker på, at salaten også vil være god til laksefrikadeller. Velbekomme 🙂