Vi bliver lidt i det asiatiske tema fra gårsdagens knasende salat med misodressing. I dag står den på asiatisk kylling i crockpot. Crockpot/slowcooker er et fantastisk koncept, når man skal tilberede kød med tendens til at blive lidt tørt/sejt. Fx oksebov, svinekød, kalkunbryst – og ikke mindst kylling. Den laaaangsomme opvarmning med masser af væde giver supersaftigt og meget mørt kød med masser af smag.
Det idéelle for denne her ret er, hvis du sætter den over ved 12-13 tiden og spiser ved 18-tiden. Det passer selvfølgelig lidt dårligt med de flestes døgnrytme, hvor man tager på arbejde kl. 8. Men hvis du er hjemme kl. 16 og sætter crockpotten i gang med det samme (på HIGH i stedet for LOW), vil jeg også nok tro, at der kan være mad kl. 19. Hvad der sker, hvis du giver den 10 timer (fra kl. 8 til kl. 18), ved jeg ikke – men det er da et forsøg værd…
I weekenden (eller på hjemmearbejdsdage) er retten til gengæld helt perfekt: Du står op, har en langsom morgen, sætter crockpotten i gang ved middagstid, tager en tur til byen/i skoven/til stranden – eller hvad du har lyst til… Og når du kommer hjem kl. 18, er maden klar! Det er da lækkert!
Det slog mig, da jeg stod og lavede sovsen til kyllingen: “Det her er jo altsammen ingredienser, som gør kød mørt: teriaki, limesaft, sirup, chili, ingefær… Det må jo blive helt sindssygt godt!” Og det blev det 🙂 Det er længe siden, jeg har spist så mørt, saftigt og smagfuldt kyllingekød.
Vi spiste den asiatiske kylling med sesamstegt broccoli til (se opskrift længere nede), knasende salat med misodressing og så en lille lækker sag, som jeg skal dele med jer en af dagene… Glæd jer til det!
Jamen jeg har ikke en crockpot… Hvad så?
Det spørgsmål får jeg, næsten hver gang jeg deler opskrifter på noget med crockpot – og det er helt forståeligt! Det er jo ikke sådan et apparat, der findes i alle husstande. Desværre – for den er virkelig lækker at have. Du kan også bage i den… Se bare her: Kæmpe chocolate chip cookie i crockpot. Og lave pulled turkey og pulled beef. Lokke lokke… 😉 Nå, du gider stadig ikke? Okay, okay – så vil jeg anbefale at forsøge noget med en stegeso i ovnen på 80-100 grader og så håbe på det bedste. Giv gerne en tilbagemelding, hvis du finder en metode, der virker – så kan jeg dele erfaringen med flere!
Her kommer opskriften i hvert fald:
Asiatisk kylling i crockpot
- 4 kyllingebryster uden skind og ben
- 1 dl teriyaki
- ½ dl hoisinsauce
- ½ dl Fibersirup Gold
- 1 finthakket skalotteløg
- 2 fed finthakket hvidløg
- 1 dl kyllingefond (fx 1 dl vand + 1 fond du chef bouillonterning)
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk finthakket ingefær
- Saft af ½ lime
Til servering:
- Frisk koriander
- Ristede cashewnødder
- Lidt jævning til sovsen – fx maizena
Bland alle ingredienserne til sovsen sammen.
Læg kyllingestykkerne i bunden af en crockpot, og hæld sovsen over.
Sæt på “LOW”, og giv den 4-6 timer.
Fisk kyllingen op af sovsen, og trevl den med 2 gafler.
Kom sovsen op i en lille kasserolle, giv den et opkog og lidt jævning. (Jeg slummede den og brugte bare maizena). Varm kyllingekødet i sovsen, pynt med frisk koriander og ristede cashewnødder og servér!
Som tilbehør spiste vi:
Sesamstegt broccoli:
- 1 broccolihoved
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk sesamolie
- Et godt skvæt teriyaki
- 1 håndfuld sesamfrø
- 1 håndfuld ristede cashewnødder
Rengør broccolien, fjern den grove skræl på stilken, og skær så broccolien ud i så aflange stykker som muligt.
Hak hvidløget fint.
Varm en pande op med sesamolie. Tilsæt først hvidløg og så broccoli. Lad det stå og stege ved lav varme i ca. 5 minutter, eller til den har præcis så meget “bid”, som du kan lide. Tilsæt teriyaki og sesamfrø, varm godt igennem, pynt med ristede cashewnødder, og servér.
Grej: (affiliatelinks)
Crockpot 4,7 l med timer
Bitz suppeskål, grøn
Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.
Lyder umanerligt lækkert, det bliver prøvet i stegesoen i dag ?
Jeg håber, det bliver godt! Giv gerne lyd, hvis der fungerer godt med stegesoen! 🙂