Appelsinsyltede valnødder

Appelsinsyltede valnødder

Appelsinsyltede valnødder


I går havde jeg en mindre madkrise. Jeg stod og skulle til at lave mine yndlings appelsinsyltede valnødder, som jeg har opskriften liggende på på Pinterest – men da jeg klikkede på linket, kom der bare en besked op om, at siden ikke eksisterede længere. Jeg har ledt og ledt, men opskriften er pist forsvundet fra cyberspace’s overflade. Nå, men så var der jo ikke andet at gøre end at genskabe den efter bedste evne ud fra hukommelsen og gemme den på min egen blog, hvor den ikke får lov til at forsvinde!

Der findes mange opskrifter på appelsinsyltede valnødder. Det, som gør lige præcis dem her helt fantastiske, er efter min mening kombinationen af appelsin, allehånde og kanel. De dufter og smager af jul, men kan alligevel spises hele året rundt. De er intet mindre end formidabelt tilbehør til de fleste bløde oste og smager helt uovertruffent til en Tallegio eller Tomme de Savoie på ristet rugbrød.

I den oprindelige opskrift brugte man vist kun stødte krydderier. Da jeg alligevel var i gang med at genskabe, kunne jeg ligeså godt fintune opskriften ved at bruge hele krydderier og selvfølgelig friskpresset appelsinsaft. Det kan dog være en god idé lige at give dem lidt stødte krydderier også, da al smag ikke kan nå at trænge helt ud fra de hele kardemommekapsler og kanelstangen i den korte kogetid.

Appelsinsyltede valnødder – 1 glas

  • 100 g valnødder
  • 200 g rørsukker
  • 2 spsk honning
  • Saften af 2 appelsiner
  • 1 vaniljestang, flækket
  • 1 kanelstang
  • 3 kardemommekapsler
  • ½ tsk kanel, ½ tsk kardemomme
  • 1 tsk allehånde

Kom alle ingredienserne i en gryde, kog op, og lad det koge ind uden låg i ca. 15-20  minutter, indtil nødderne søber i en tyk, men stadig flydende, karamelliseret masse. Pas på med ikke at give valnødderne for lang tid – det kom jeg til i dag, fordi jeg glemte dem på komfuret, og det resulterede i noget, der minder om en appelsin-valnøddekaramel, som smager glimerende, men er lidt svær at spise til ost. Jeg satser dog på, at et vandbad kan løsne lidt op for karamellen, når de skal spises.

Når valnødderne er klar, fiskes kanelstang, vaniljestang og kardemommekapsler op, så ingen får dem galt i halsen.  Hæld de appelsinsyltede valnødder på et desinficeret glas, og opbevar køligt.

Appelsinsyltede valnødder

1 comment on “Appelsinsyltede valnødderTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: