Vi fortsætter wok-succesen herhjemme. Denne gang er der kommet kylling i wok’en (eller stegepanden) sammen med de grøntsager fra køleskabet, der trængte til at blive spist.
Fremgangsmåden minder meget om wok med oksekød, som jeg lavede for nylig, og resultatet er mindst ligeså lækkert. Det er nem og sund hverdagsmad, når det er bedst, med masser af farver og knas.
Jeg er kæmpe fan af shirataki-nudlerne! Tænk, at man kan spise wok med nudler uden at lave rav i kulhydrat-regnskabet. Shirataki-nudler er lavet på en form for svamp og indeholder nærmest ingen kulhydrat eller andre næringsstoffer. De smager ikke særligt fantastisk i sig selv – men i en god sovs eller suppe smager de helt som almindelige nudler.
Opskriften kan se lidt overvældende ud med mange ingredienser og steps – men det er faktisk ikke specielt besværligt at lave wok med kylling. De forskellige ingredienser som fish sauce, jordnøddeolie kan du genbruge til masser af andre asiatiske opskrifter. Lad være med at udelade dem – det kommer til at gå ud over smagen.
Wok med kylling
Kylling og marinade
- 300-400 g kylling
- 2 spsk soya
- 2 spsk jordnøddeolie
- Saft af ½ lime
- ca. 1 tsk finthakket ingefær
- 1 fed hvidløg
- ½ rød peber
Grøntsager mm.
- 1 miniaubergine eller 1/4 almindelig aubergine
- 50 g brune markchampignon
- 1 sweet potato
- 75 g sugar snaps
- 1/4 Rød peber
- 1/4 gul peber
- 1/4 fennikel
- Et par håndfulde fintsnittet rødt spidskål
- 2 forårsløg
- 1 pakke Shirataki-nudler
- 1 god håndfuld cashewnødder
Sovs:
- ½ dl soya
- 2 spsk østerssovs
- 1 spsk fish sauce
- 1 spsk lys balsamico
- 1 spsk ingefærpasta (den fra tube)
- 1 fed hvidløg
- ½ rød chili
- Saft af ½ lime
- 1 spsk sesamfrø
Fremgangsmåde:
Skær kyllingen i passende strimler, og vend den med marinaden. Lad den trække i mindst en halv time.
Klargør grøntsagerne:
- Skær auberginen i tern
- Skær champignonerne i grove skiver
- Striml den søde kartoffel med et juliennejern (uundværligt redskab – se link til mit her: OXO julienneskræller)
- Skær sugarsnaps og forårsløg i skrå skiver
- Skær peberfrugt og fennikel i tynde skiver
- Snit spidskålet fint
Skyl shiratakinudlerne, og dræn dem i en fintmasket si.
Rør sovsen sammen.
Varm en wok eller en stor stegepande op. Steg først aubergineternene sprøde i kokosolie/peanutolie. Tilsæt svampe, og lad dem stege lidt med.
Skub grøntsagerne ud til siden, og smid kyllingekødet på panden. Når det har fået lidt farve, tilsættes resten af grøntsagerne (vent med forårsløg og sugar snaps til allersidst).
Tilsæt sovs, shiratakinudler og cashewnødder, varm godt igennem, og servér straks.
Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.
0 comments on “Wok med kylling”Tilføj din