Thaisuppe med squashnudler og kalkun

Winter is coming: Simremad

Efterår
Smuk efterårsstemning på Østerbro. Indbyder sådan et scenarie ikke lige til at gå hjem og lave en gang simremad?

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen: jeg elsker efterår! Den dér duft, når man træder ud i den kølige luft, af fugtige blade, muld og vinteren, der er på vej. Og så lyset… Jamen det er jo helt fantastisk, også selvom det er gråt mange dage.

Som Stark-familiens motto lyder i Game of Thrones: Winter is Coming! Og vi kan ligeså godt forberede os på det. Frem med de fede vinterstøvler, de hjemmestrikkede uldsokker, Sara Lund-striktrøjen og skijakken! Frem også med de store gryder, rodfrugterne (også selvom de er ikke er lchf!), de tunge kødudskæringer og de varme, fyldige krydderier.

Jeg har her samlet 11 opskrifter på simremad, som er perfekt her i den kolde tid. Jeg har delt dem ind i supper, spicy gryderetter og traditionelle gryderetter. Noget af det er fra den tid, hvor der stadig blev serveret ris og sådan noget her på bloggen – der må du lige selv sortere lidt i, hvad du har lyst til at spise. Jeg håber, det kan give lidt inspiration og ikke mindst varme i kroppen! 🙂

Hvis du har en yndlingsopskrift på simremad, er du meget velkommen til at dele den nede i kommentarfeltet!


Simremad

Supper

4 dejlige, fyldige supper, som giver varmen helt ind i knoglerne, samtidig med at de mætter godt.

Thaisuppe med squashnudler og kalkunMinestrone

Cremet tomatsuppe

Thaisuppe med squashnudler og kalkun

Græskarsuppe

Spicy gryderetter

4 klassikere her fra bloggen, som især egner sig til at lave store portioner af, enten hvis du skal have mange gæster, eller hvis du bare vil lave mad til mange dage. Der er masser af varme krydderier i, som kan jage enhver forkølelse på flugt, hvis du skruer nok op for dem 🙂

Kalkun i kokos og karry - Fru Kofoeds KøkkenChili con carne

Kofta i linsesovs

Kalkun i kokos og karry

Butter chicken

Traditionelle gryderetter

Her er vi i det gode, gamle, danske køkken, fuld af hygge, rund smag og nostalgi – dog med et lille twist i krydring og ingredienser.

Mørbradgryde med blomkålsmosMørbradgryde

Braiseret oksetykkam med stjerneanis (fra gæsteblogger John)

Boller i karry med linser og kikærter

6 kommentarer til “Winter is coming: SimremadTilføj din

  1. Du giver mig ikke kun lyst til simremad men også efterfølgende seriekiggeri i sofaen med tæpper og varme drikke. Min yndlingssimreret er noget så banalt som chili con carne, men braiserede svinekæber er heller ikke tosset.

    1. Jeg har faktisk aldrig lavet braiserede svinekæber, men har længe haft lyst til det 🙂 Hvordan laver du dem?
      Chili con carne bliver man bare aldrig rigtig træt af! 🙂

    1. Årh ja, osso buco – og så gerne lige med en gang gremolata til! Det er simpelthen så godt 🙂 Og selvfølgelig chili con carne!
      Kh Louise

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *