Chokoladekage med tiramisucreme

Virtuelt kagebord og vinder af “Sunde søde sager”

Chokoladekage med tiramisucremeSå blev det endelig søndag og dermed tid til 2 af de bedste søndagsbeskæftigelser overhovedet: kagebord og gavegivning! Rigtig mange af jer har deltaget i konkurrencen om 1 eksemplar af Ditte Ingemanns nye bog “Sunde søde sager fra The Food Club”. Tak for jeres besvarelser og ikke mindst de mundvandsfremkaldende beskrivelser af jeres yndlingskager – jeg blev meget hurtigt i tvivl, om det var et klogt spørgsmål, jeg havde stillet. Det krævede i hvert fald en vis portion viljestyrke ikke at styrte ned til første og bedste bager, da jeres besvarelser begyndte at tikke ind 🙂 Skal jeg i øvrigt selv (og her taler vi med kniven for struben!) udnævne min egen yndlingskage, så tror jeg, det bliver noget med kanel – jeg er simpelthen helt tosset med kanelstænger, kanelsnegle, kanelbullar, når jeg er i Sverige, og i øvrigt også kanelknækbrød. Så ved I det!

Nå, men til sagen: Hvem har vundet? Jeg har trukket lod på god gammeldaws facon, og den heldige vinder er Mette Hillebrandt, som er vild med jordbærtærte – min næstyndlingskage, by the way! Tillykke, Mette! Der er en mail på vej til dig fra mig.

Vi skal jo også i dag se, hvilken kage jeg har valgt fra “Sunde søde sager” til søndagens virtuelle kagebord, som jeg også skrev om i mandags. Det var absoulut ikke noget nemt valg! Jeg overvejede både omvendt blommkage, gulerodskage, saltede chocolate chip cookies, cupcakes med sorte bønner, panna cotta med vanilje-rabarber, gammeldaws æblekage med five spice – og mange andre af de fantastisk indbydende opskrifter fra bogen. Men jeg endte alligevel det, som nok fra starten var mit første crush i bogen, nemlig chokoladekage med tiramisu-creme. Jeg er jo en sucker for tiramisu, så den kage måtte jeg bare bage!

Kagen blev bagt i går og taget med til middag med 2 af mine 3 søskende + svigersøskende. Jeg kan godt afsløre, at den blev godkendt af det hårde dommerpanel! Virkelig lækker kage! Selve kagen er helt melfri og minder meget om en gateau marcel. Med den lækre mascarponecreme med kaffesmag til er det virkelig en lækker afslutning på en god middag. Jeg kunne ikke nære mig for lige at give min creme et skud Kahlua, selvom det ikke stod i opskriften – absolut ikke en dårlig tilføjelse!

Det var på mine grædende knæ (næsten!), at jeg fik bagt og fotograferet kagen. Jeg reddede mig nemlig en ordentlig gang hold i nakken i tirsdags, som har haft lænket mig til sofa, nakkepude og Iprener den sidste uges tid. Men ting, der handler om kage, skal tages alvorligt, og derfor var jeg glad for, at det trods alt lykkedes, omend jeg ikke er helt tilfreds med det visuelle niveau. I dag skal min nakke have en masse ro og hvile, så jeg ikke får skældud, når jeg kommer til fysioterapeut i morgen.

Nok snak – mere opskrift!

Chokoladekage med tiramisucreme

Ditte Ingemanns chokoladekage med tiramisu-creme

 • 250 g mørk chokolade, 80% (jeg brugte Netto Superior)
 • 150 g smør
 • 5 æg, delt i hvider og blommer
 • 1 dl kokossukker
 • ½ tsk bagpulver
 • 1 tsk vaniljepulver

Tiramisu-creme

 • 200 g mascarpone
 • 30 ml meget stærk kaffe/espresso
 • 2 spsk Sukrinmelis (eller blendet Sukrin)
 • 1 spsk agavesirup
 • Evt. ½ dl fløde, pisket til skum + 2 Kahlua (min tilføjelse)

Smelt smør og chokolade sammen i en gryde.

Pisk æggeblommer med kokossukker til en luftig masse.

Pisk hviderne, evt. med 1 nip salt (står ikke i opskriften, men det er gammel vane for mig).

Rør smør/chokoladeblandingen i æggeblommerne sammen med vaniljesukker og bagepulver. Vend hviderne i, og hæld dejen i en springform, Ø 22 cm.

Bag kagen ved ca. 180-200 grader i 30 minutter. Efter 25 minutter var min kage helt perfekt hævet og havde den blankeste smukke overflade. 5 minutter senere, da jeg skulle tage den ud, var den helt sprækket – det varede dog kun et øjeblik, så faldt den sammen, og overfladen var igen smuk. Og da der alligevel skulle creme på, var det jo egentlig ligemeget.

Chokoladekage med tiramisucremeTil cremen skal mascarpone egentlig bare røres med kaffe, Sukrinmelis og agavesirup. Jeg synes dog, at cremen var lidt tynd (det sker altid for mig med mascarpone, selvom jeg prøver at røre så lidt som muligt), så jeg satte den på køl i 20 minutter. Da det ikke hjalp, besluttede jeg hårdt og brutalt at piske noget flødeskum og vende det i, så cremen kunne sætte sig. Det gjorde tricket! Jeg benyttede lejligheden til at piske lidt ekstra pulverkaffe ind i fløden + tilsætte noget Kahlua. Yum!

Jeg smurte ikke al cremen på kagen, men bare nok til at pynte. Resten af cremen serverede jeg i en skål ved siden af, så man selv kunne skovle uhæmmet over på sit kagestykke!

Kagen pyntes med fintsigtet kakaopulver, evt. raw.

Velbekomme – og tak til Ditte!

Chokoladekage med tiramisucreme

0 comments on “Virtuelt kagebord og vinder af “Sunde søde sager”Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: