Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller


Til nytår havde vi lavet friske vietnamesiske forårsruller til forret. Og min søde veninde Katrine, som elsker vietnamesiske forårsruller, blev så begejstret, at hun åd sig en pukkel til – og først da hun var propmæt kom i tanker om, at der var 4 retter tilbage 😉 Den slags er jo total ondt værtskab 😉

Så for at kompensere serverede jeg vietnamesiske forårsruller for Katrine, da hun var på besøg i Vanløse sidste fredag. Tjek i øvrigt hendes fantastiske profil på Instagram, hvis du vil se de smukkeste billeder fra Købehavn, inklusive billeder fra samme fredags tur rundt om Damhussøen i bidende kulde. Katrines Instagram-profil hedder @copenhagenbykat.

Damhussøen
Det her var et af mine billeder fra smuk solnedgang ved Damhussøen. Se flere på Katrines IG-profil 🙂

Nå, men tilbage til de vietnamesiske forårsruller! De blev fyldt med alt det dejligste fintsnittede grønt, jeg kunne komme i tanker om. Og så lavede jeg 2 slags kødfyld: pulled pork og pulled chicken. Svinekødet kom fra en svinemørbrad, som røg en tur i crockpotten med en lækker bbq-marinade, jeg fandt på Klidmoster.dk (en af mine yndlingsblogs!). Kyllingekødet var en rest kogt kylling, som blev trevlet og stegt på panden med hvidløg, ingefær og bbq-sauce. Begge dele var superlækkert.

Vietnamesiske forårsruller
Svinekød forrest, kylling bagest.

Jeg lavede også 2 slags dip – for dippen er næsten det bedste ved at spise vietnamesiske forårsruller! Jeg lavede en peanutdip, baseret på en opskrift fra Camilla Thelins lækre kogebog “Spis grønt”. Hele glasset blev ryddet til sidste dråbe – det smagte simpelthen så godt! Jeg lavede også en dip med sød chilisauce smagt til med hvidløg og ingefær. Selvom den blegnede lidt i forhold til den anden fantastiske dip, smagte den også rigtig godt, og det var rart at have lidt at veksle imellem.

Det hele blev lavet sådan lidt på slump, men jeg har prøvet at lave et lille overblik over, hvad vi havde på bordet. Brug det som inspiration til et fantastisk friskt, sprødt og farverigt måltid 🙂

Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller


Vietnamesiske forårsruller

Forslag til Grønt fyld:

  • Kål
  • Squash
  • Gulerod
  • Avocado
  • Edamamebønner
  • Mango
  • Forårsløg eller porre
  • Rød peber
  • Frisk koriander
  • Frisk mynte
  • Bagte sweet potatoes (eller andre rodfrugter)

Vietnamesiske forårsruller

Kødfyld:

Pulled chicken:

En rest kogt eller stegt kylling trevles med 2 gafler og steges på en pande i kokosolie. Smid hvidløg, ingefær og evt. lidt bbq-sauce ved (se nedenfor) ved, og smag til med salt og peber. I stedet for bbq-sauce kan du også bruge sød chilisovs og/eller ketchup.

Pulled pork af svinemørbrad

Puds svinemørbraden for alle sener og store fedtstykker. Skær den i ca. 6 stykker, og kom den i en crockpot sammen med bbq-saucen. Giv den ca. 6 timer på LOW. Måske kan du lave noget lignende i en stegeso i en almindelig ovn. Det må du selv lege lidt med – jeg har ikke prøvet 😉

Dip:

Peanutdip:

  • 4 spsk soja
  • 1 spsk peanutbutter
  • 1 tsk honning
  • 2 tsk hvid balsamico
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk sesamolie
  • 1 tsk sambal oelek
  • Saft af 1 appelsin
  • Salt og peber’

Kom i et højt blenderglas, sæt stavblenderen på, og blend godt sammen. Smag til.

Sød chilidip:

Sød chilisovs smagt til med frisk ingefær, friskpresset hvidløg, citronsaft og evt. lidt honning.

0 kommentarer til “Vietnamesiske forårsrullerTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *