Vaniljekogte ferskner i hvidvin

Vaniljekogte ferskner i hvidvin

Vaniljekogte ferskner i hvidvin

Inderst inde er jeg altså sommetider en gammel dame. Jeg drikker gerne kamillete, spiser Mon Cheri-chokolader, når jeg bliver budt, drikker portvin, mens mændene drikker whisky  – og så har jeg en ting for ferskner på dåse med flødeskum! Altså de dér billige dåser nede fra Netto, som står ved siden af dåseananasserne. Det er hverken hipt eller eller tjekket – men det kan det måske blive, når man laver sin egen version af vaniljekogte ferskner i hvidvin?

En sjat hvidvin eller bobler – det kan der nemt blive til overs hjemme hos os her i sommervarmen, hvor man måske hygger lidt ekstra på de lange, lyse, varme aftener. Ferskner får man nærmest kastet i nakken i flere supermarkeder for tiden. En vaniljestang og lidt honning (eller Sukrin Gold), så er du klar til at lave de her søde, dejlige ferskner, som smager fortryllende med en klat vaniljeflødeskum i den dertil indrettede fordybning fra stenen. Du kan også bruge dem i en frugtsalat eller måske en ferskentærte?

Fersknerne bliver ikke så søde som dem, man køber på dåse – de har en lidt mere “voksen” smag, som passer mine smagsløg ret godt. De er i øvrigt heller så slatne eller bløde. Hvis du vil have dine vaniljekogte ferskner sødere, kan du bare tilsætte mere honning eller sødemiddel. Skal de være mere møre, kan du prøve at koge dem lidt længere, end jeg gjorde.

Vaniljekogte ferskner i hvidvin

Vaniljekogte ferskner i hvidvin

Vaniljekogte ferskner i hvidvin

  • 4 ferskner
  • 3 dl sød hvidvin el. lign. (jeg brugte en rest Asti)
  • 2-3 spsk honning
  • 1 vaniljestang
  • Evt. lidt ekstra honning eller 1 spsk Sukrin gold

Halvér fersknerne, og fjern stenene. Kom dem i en mellemstor gryde sammen med hvidvin, honning og en flækket vaniljestang.

Hvor meget honning, du skal bruge, afhænger af, hvor modne og søde dine ferskner er, og hvor sød en hvidvin du bruger.

Kog fersknerne ved svag varme i ca. 10 minutter, eller indtil skrællen næsten falder af af sig selv. Der må stadig gerne være lidt bid i fersknerne.

Vaniljekogte ferskner i hvidvin

Tag gryden af varmen, og find et stort sylteglas frem. Desinficér det – jeg giver det en tur i opvaskeren, skolder det, og når det er kølet af, skyller jeg det med vodka. Så bliver det vist ikke mere rent!

Pil skindet af ferknerne (det faldt nærmest af, da jeg rørte ved det med en madpincet), og put dem forsigtigt over i glasset. Prøv at mase dem så lidt som muligt.

Når alle fersknerne er kommet over i glasset, sættes gryden med hvidvinslagen tilbage på komfuret og koges lidt ekstra ind. Her kan du evt. også smage til med lidt ekstra honning eller 1 spsk Sukrin Gold. Du bestemmer selv, hvor sød lagen skal være. Jeg lod min blive temmelig sød, så fersknerne havde noget dejligt at stå og trække videre i.

Hæld den indkogte lage tilbage over fersknerne i glasset (tag vaniljestangen fra). Jeg havde ca. 2,5 dl lage.

Nu skal dine vaniljekogte ferskner bare køle af – så er du klar til at bruge dem til alverdens skønne desserter! Lagen smager også helt fantastisk, så husk at bruge den!

1 kommentar til “Vaniljekogte ferskner i hvidvinTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *