Vafler med sorte bønner og persillerod

Vafler med sorte bønner og persillerod

Vafler med sorte bønner og persillerod


Forleden ryddede jeg ud i køleskabet. Jeg fandt bl.a. en lille rest sorte bønner, nogle halvsløje persillerødder og nogle smårester af revet ost.

Få minutter efter var de kedelige rester forvandlet til vaffeldej. En lidt grå og grumset én af slagsen – men til gengæld fuld af protein, gode fedtkilder og mæthedsfaktor. Og og vaflerne, der kom ud af den, var gyldne, saftige, smagfulde og lækre.

Vafler med sorte bønner og persillerod

Det er utroligt, hvad man egentlig kan lave vafler af.

Hvis det kan blendes til en sammenhængende dej – ja, så kan det forvandles til vafler. Og vafler er smarte, fordi de kan fryses ned og bruges løbende. En rigtig praktisk ting, når man gerne vil spise sundt og vide, hvad man putter i munden, men ikke gider bage hver dag.

Jeg har fundet ud af, at når man arbejder med de mere “eksperimentelle” vaffeldeje, så er det godt at bruge en rimelig glat indsats til vaffeljernet. I de klassiske firkantede vafler eller tynde hjertevafler kommer en lidt løs vaffejldej let til at hænge fast og være irriterende. Men jeg har for nylig fået en pandekageindsats til mit Tefal Snack Collection-vaffeljern, som jeg har brugt flittigt. Denne gang brugte jeg den medfølgende indsats til trekantstoast. Begge indsatser er næsten helt glatte, og dejen kommer derfor ikke til at hænge fast. Jeg har testet med flere meget eksperimentelle vaffeldeje, og det fungerer fint hver gang.

Vafler med sorte bønner og persillerod


Vafler med sorte bønner og persillerod

(ca. 6 stk)

  • 1 dl sorte bønner
  • 2 æg
  • 1 dl revet ost (fx cheddar eller gouda)
  • 1½ dl revet persillerod (ca. 3 små persillerødder)
  • ½ dl vand
  • 2 spsk olie, fx rapsolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • Krydderier: oregano, paprika, cayennepeber (et godt drys af hver)

Kom alle ingredienser i en stor skål, og sæt stavblenderen på. Jeg brugte min Bamix (se link til grej længere nede). Du kan også bruge en foodprocessor. Blend til en glat dej.

Steg vaflerne i 5 minutter i dit vaffeljern – gerne med en “glat” indsats, som de ikke hænger for meget fast i. Fx de indsats til trekantstoast, som følger med Tefal Snack Collection-vaffeljernet.

Opbevar vaflerne på køl eller frys. Opvarm dem på en brødrister.

Brug vaflerne som “brød”: spis dem med pålæg eller som tilbehør til salater eller lune retter.

Grej:

Vafler med sorte bønner og persillerod


Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

0 comments on “Vafler med sorte bønner og persillerodTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: