Urtebagt ricotta med serrano og asparges

Urtebagt ricotta med serranoskinke og asparges

Urtebagt ricotta med serrano og aspargesBagt ricotta er sådan noget, som jeg har læst om adskillige gange, men aldrig fået lavet. Det er en stor fejl, for nøj hvor smager det bare godt! Blødt, lækkert, cremet og enormt dekorativt – og, nå ja, også lchf-venligt! Det bliver snart ikke bedre.

Der er masser af variationsmuligheder, hvad angår fyld og tilbehør. Jeg har valgt at lave en enkel ricotta med krydderurter og hvidløg, og jeg serverer den med serranoskinke og blancherede asparges. Jeg kunne ikke lige nære mig for at komme lidt af mine hvidløgsristede valnøddekerner i min ricotta – det smagte rigtig godt og kan fint anbefales, men du kan også sagtens udelade det, hvis du vil have en mere blød og enkel ret.

Du kan også komme fx soltørrede tomater eller spinat i din ricotta og servere den med røget laks, rejer, eller hvad du har lyst til. Man kan faktisk også lave sin bagte ricotta til en dessert med sødt eller syrligt fyld og tilbehør af bær eller anden frugt – mere om det i morgen!

Serveret med et glas kold hvidvin udgør bagt ricotta let en god frokostret eller en smuk, forårsagtig forret.

Urtebagt ricotta med serrano og asparges

Urtebagt ricotta med serranoskinke og asparges

 • ca. 150 g ricotta
 • 2 æg
 • 1 god spsk revet parmesan
 • 1-2 spsk af dine favoritkrydderurter, fx dild, purløg og basilikum (helst frisk)
 • 1 fed hvidløg
 • Evt. en håndfuld valnøddekerner stegt i olie med hvidløg
 • Salt og peber
 • Olie til at smøre formene med

Tilbehør:

 • ca. 6 Asparges
 • 2 skiver serranoskinke

Rør ricotta med æg, parmesan, krydderurter, presset hvidløg, salt og peber. Tilsæt hvidløgsristede valnøddekerner, hvis du bruger dem.

Fordel ricottamassen i 2 velsmurte ramekiner, muffinsforme el.lign., og bag i ovnen ved 210-20 grader i ca. 20 minutter.

Imens blancherer du aspargesene i kogende, saltet vand. Jeg giver dem lige 1 minut og så direkte over i iskoldt vand, så kogningen stopper, og mine asparges stadig er fine og grønne og har et godt bid.

Tag ramekinerne ud af ovnen, og lad dem køle af et par sekunder. Riccottaen falder en smule sammen, men det er helt fint. Dine små riccottafiduser skulle nu efter et par minutter gerne være klar til at vippe ud af formene og over på en tallerken.

Pynt med serranoskinke og purløg, og server med 2-3 asparges on the side.

Urtebagt ricotta med serrano og asparges

Urtebagt ricotta med serrano og asparges

5 comments on “Urtebagt ricotta med serranoskinke og aspargesTilføj din

 1. Det lyder helt vildt lækkert – hvorfor har jeg aldrig hørt om det? Jeg føler mig ærlig talt lidt snydt. Det må vist snart prøves af 🙂

  1. Haha, ja man kan godt sommetider føle, at nogen burde have grebet ind for mange år siden og sikret, at man vidste, at den slags lækre retter eksisterede 🙂 Well, bedre sent end aldrig! Nu har du i hvert fald chancen!
   Vh Louise

  1. Tak – og selv tak 🙂 Jeg elsker også selv sådan nogle retter, som man kan variere i én undelighed!

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: