Tunsalat – det er en klassiker! En ven i nøden. Det er ikke raketvidenskab, men det er en ting, jeg tit vender tilbage til, når al kreativitet har forladt mig, når det er sidst på måneden, og skabene er tomme – og når det bare skal være nemt,
Jeg har ikke som sådan én opskrift på tunsalat. Men jeg har nogle grundprincipper: jeg bruger en blanding af creme fraiche eller græsk yoghurt blandet med creme fraiche. (Ingen skyr i mit køkken, tak!) Så bruger jeg drueagurker og meget gerne en lille skefuld kapers eller 2. Det giver en supergod smag til tunsalaten. Endelig er det et godt trick lige at give sin tunsalat det allermindste drys karry. Det er en god smagsfremhæver i de fleste retter, faktisk. Normalt bruger jeg også majs og sommetider lidt finthakket rød peber – men det havde jeg ikke lige i huset denne gang, så det blev den enkle version.
Jeg kan sagtens bare spise denne tunsalat med en ske – men det smager også dejligt på brød. Se et par forslag til lchf-venlige brød her:
- Grøntsagsfladbrød / hvidkålsfladbrød / Broccolifladbrød
- Chia-knækbrød
- Grøntsagsbrød fra “Lchf året rundt”
- Kikærtepandekager (kan bruges som wrap)
Tunsalat
- 1 dåse tun
- Ca. 1 dl creme fraiche (18%), græsk yoghurt el.lign.
- 2 spsk god mayonnaise (fx Hellmanns)
- 2 tsk kapers
- 1 drueagurk
- Salt og peber
- 1 drys karry
Rør creme fraiche med mayonnaise. Hak kapers, og snit drueagurk i fine tern. Rør i. Smag til med salt og peber. Del tunen i dåsen fint med en gaffel, og rør i. Lad gerne din tunsalat trække lidt inden spisning.
1 comment on “Tunsalat – en klassiker”Tilføj din