Tomatsalat med hytteost

Tomatsalat med hytteost

Tomatsalat med hytteost


Sommetider får jeg en periode, hvor jeg ikke gider spise så meget kød. Jeg kan ellers rigtig godt lide kød, men her om sommeren er det, som om min krop ikke rigtig kræver det. Heldigvis er der andre måder at få dækket proteinbehovet, og hytteost er en af dem. 13 g protein pr. 100 g er da ganske ok.

Denne her tomatsalat med hytteost er ikke ligefrem raketvidenskab. Men jeg har alligevel lyst til lige at dele den med jer, da den har udgjort en nem og hurtig frokost for mig mange dage her i sommervarmen.

http://frukofoedskoekken.dk/wp-content/uploads/2015/07/Tomatsalat-med-hytteost-3_FAV_RED.jpg

Og det med nemt og hurtigt at rigtig vigtigt for mig, når vi taler frokost. Frokost er nemlig lige præcis det måltid, jeg sjældent gider bruge tid på. For andre er det morgenmaden, der er problemet. Om morgenen generer det mig egentlig ikke at tænke 10 minutter til madlavning ind i min rutine. Der kan jeg sagtens stå og hakke, stege og snitte. Især fordi, jeg som regel er sulten og ved, at det er nu, jeg skal spise, inden jeg tager på arbejde. Frokost er noget andet. Den falder altid midt i arbejdsdagen, typisk lige på det tidspunkt, hvor jeg er dybt optaget af mine opgaver og kører derudaf med 130 i timen. Jeg opdager som regel først, at det er frokosttid henad 13-14-tiden, hvor jeg begynder at blive sulten. Der passer det mig virkelig dårligt at gå i køkkenet. Og jeg kan hurtigt ryge i den fælde, hvor jeg bare snacker mig gennem eftermiddagen, fordi jeg ikke gider lave ordentlig mad. Kender I det, eller er det bare mig?

Tomatsalaten her tager mig ca. 2 minutter at lave – det kan jeg lige overkomme. Og så smager det ovenikøbet ret godt. En lille rest kød eller fisk ved siden af, og så er jeg good to go resten af eftermiddagen! Hytteost”dressingen” kan i øvrigt sagtens bruges i alle mulige andre salater, fx en sprød spidskålssalat.

http://frukofoedskoekken.dk/wp-content/uploads/2015/07/Tomatsalat-med-hytteost-3_FAV_RED.jpg


Tomatsalat med hytteost

  • 2 blommetomater
  • 100 g hytteost (4,5 %)
  • 1 spsk (ca 25 g)  mayonnaise (Hellmanns)
  • 1 tsk grov sennep
  • Salt og peber
  • Frisk purløg/basilikum eller anden krydderurt

Skær tomaterne i både. Rør alle de andre ingredienser sammen, og vend tomatbådene i. Servér fx som frokostsalat, evt. med en lille rest kød til.

0 comments on “Tomatsalat med hytteostTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: