Tomatsalat med fersken

Tomatsalat med fersken og ananassalvie

Tomatsalat med fersken


I mandags var jeg på hyggetur i Torvehallerne med min søster. Jeg kom til at gå lidt amok i grøntsager og ikke mindst krydderurter derinde. Jeg elsker, når man kan finde sjove ting, man ellers ikke lige finder i Irma og Føtex. Jeg fandt fx noget så sjovt som en ananassalvie. Jeg har aldrig rigtig haft det tætteste forhold til salvie som krydderurt, hverken frisk eller tørret – men den lille snert af sød og frisk ananas i duft og smag er jeg bare helt forelsket i. Den kan løfte enhver salat til nye højder – som fx denne her tomatsalat, som også har fået et sommerligt twist af fersken.

I det hele taget elsker jeg bare at proppe min vindueskarm til med friske krydderurter her i sommermånederne: purløg, basilikum og timian bor der fast, og så kan der ellers komme besøg af alt fra koriander til kørvel, oregano, mynte – og hvad jeg ellers finder på af sjove ting. Der skal tit ikke mere til en et lille drys friskklippet purløg, til en 10’er nede fra Netto, før et måltid går fra at være ordinært og lidt kedeligt, til at folk klapper i hænderne og synes, det er noget så festligt. Det kræver lidt omsorg at holde krydderurterne i live hele sommeren, men jeg er efterhånden blevet ret god til det. Fx får min basilikum vand hver dag, og så er jeg omhyggelig med altid at lade de 2 midterste blade blive siddende på stilken, når jeg plukker blade af til salat osv. På den måde holder den gerne flere måneder i vindueskarmen.

Når jeg køber tomater, satser jeg gerne på at få så mange forskellige farvetoner som muligt. Vi spiser i høj grad med øjnene, og det gør så meget for synsindtrykket, når der er er masser af farvespræl i en tomatsalat. Den søde fersken trækker virkelig sødmen frem i tomaterne, mens fetaen sørger for salt og fedme, og forårsløget giver skarphed og “bid”. Alt i alt en fantastisk sommerlig tomatsalat.

Jeg håber, sommeren viser sig fra en ligeså god side som salaten her i dag. Vi skal nemlig til bryllup for min søde niece og hendes ligeså søde kæreste. Det skal blive dejligt at fejre en dag med fokus på kærlighed og glæde efter al den vrede valgsnak de sidste mange uger. Kan I ha’ en skøn lørdag!

Tomatsalat med fersken

Tomatsalat med fersken


Tomatsalat med fersken og ananassalvie

  • 4-5 friske tomater, gerne i blandede farver
  • 1 fersken (eller nektarin)
  • 1 forårsløg
  • Friske krydderurter: jeg brugte ananassalvie, basilikum og purløg
  • Dressing af olivenolie, balsamico, citronsaft og lidt honning
  • Salt og peber
  • Feta efter behov (jeg har et stort behov!)

Skær tomateer, fersken og forårsløg; snit krydderurterne, og rør dressingen sammen. Kom det hele i en skål, krydr med salt og peber, og smuldr fetaen udover.

Servér til dejlig sommermad – måske fra grillen?

2 comments on “Tomatsalat med fersken og ananassalvieTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: