Tøm køleskabet-fad

Tøm køleskabet-fad med kylling

Tøm køleskabet-fad


Kufferterne er pakket, kattesitterne installeret i lejligheden, og solcremen fundet frem. Kursen er sat mod Lissabon, hvor vi skal se på gamle borge og klostre, drikke portvin, bade, spise skaldyr, shoppe – og hvad man nu ellers laver i Portugal 🙂 Nøj, hvor jeg glæder mig!

Inden sådan en ferie skal køleskabet altid lige tømmes, så man ikke kommer hjem til en halvvissen grøntsagsskuffe – eller (som i mit tilfælde) efterlader kattesitterne med en madbloggers evigt rodede køleskab 😉 I mit køleskab fandt jeg squash, en lidt forslået nektarin, økologiske citroner, peberfrugt, en halvfuld brik kokosmælk og en rest hvidvin. Løgkrukken og hvidløgskrukken blev tømt, der blev fundet kylling i fryseren og indkøbt chorizo – og så var vi klar til at lave aftensmad til os selv og min far.

Den slags improviserede måltider ender som regel med at blive enormt lækre. Der er masser af smag og kraft i det her tøm køleskabet-fad. Chorizo, hvidløg, peberfrugt og løg kombineret med sødme fra nektarin, tomater og nødder og syre fra citron. Jeg glemmer faktisk ofte, hvor godt det fungerer at fyre hele citroner med skal og det hele i gryde- og ovnretter. Det kan anbefales! Brug, hvad du selv har i køleskabet af frugt og grønt.

Jeg forlader ikke bloggen helt, selvom jeg tager på ferie. Jeg har en masse dejlige opskrifter klar, som jeg glæder mig til at dele med jer – så hæng endelig på også i denne uge 🙂 

Tøm køleskabet-fad
Fadet, før det røg i ovnen…

Tip: Hvis du har rester af sovsen, så fjern chorizostykker og citronskiver, og sæt stavblenderen på. Du har nu en kokossovs, der fungerer glimrende som basis for en lækker curry eller anden gryderet. Frys den ned, hvis du ikke skal bruge den nu og her.

Tøm køleskabet-fad
… og efter 1 time på 200 grader.

Tøm køleskabet-fad med kylling

 • 3 kyllingebrystfileter
 • 1 chorizopølse (dem, man kan købe i fx Føtex)
 • 2 squash – gerne 1 grøn og 1 gul
 • 1 rødløg
 • 7-8 fed hvidløg
 • 1 citron
 • 1 rød peber
 • 3-4 tomater
 • 1 nektarin
 • 1 håndfuld mandelflager (eller hakkede mandler)
 • 1 håndfuld pistacienødder
 • 3-4 dl kokosmælk (gerne Ekstra Creamy fra Santa Maria)
 • 1 dl hvidvin
 • Krydderier: salt, peber, timian, oregano, røget paprika + en håndfuld hele peberkorn
 • Olivenolie og smør til stegning

Start med at skære tomater og nektarin ud i grove både. Fordel dem i bunden af et ildfast fad/en bradepande smamen med mandelflager og pistacienødder

Gør alle grøntsagerne klar: skær squash i tykke, halve skiver. Skær rødløg og peberfrugt i både. Snit det ene hvidløg i tern – bare lad de andre være helt. Skær citronen i både.

Skær chorizoen i tykke skiver, og vend kyllingebrystfileterne i salt, peber, røget paprika og tørret timian.

Varm en pande op, og tilsæt godt med olie. Steg squashskiverne på panden, og hæld dem over i fadet til tomaterne og nektarinerne. De skal bare lige brunes, ikke steges møre. Tilsæt mere olie, og steg chorizo løg, hvidløg, peberfrugt og citronbåde. Hæld også dem over i fadet.

Nu skal kyllingefilterne bare brunes af i smør og olie, og så skal de også over i fadet oven i alle grøntsagerne.

Kog panden af med hvidvin, og hæld det over i fadet sammen med kokosfløde. Krydr med salt og peber, oregano og timian, og smid også gerne en håndfuld hele peberkorn i, inden du sætter og sæt fadet i ovnen. Jeg gav det 1 time på 200 grader – mindre kunne måske også have gjort det, men det smagte dejligt, og både kød og grøntsager havde fin konsistens.

Husk at advare folk ved bordet om de hele peberkorn, hvidløgsfed og citronskiver. De er primært i fadet for at give smag.

0 comments on “Tøm køleskabet-fad med kyllingTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: