Coleslaw fra Netto

Tip til hurtig grønt i hverdagen

Kender I de dér perioder, hvor dagene bare flyver afsted? Sådan har min Kristi Himmelfarts-ferie været. Masser af hyggelige aftaler med familie og venner – og så en lang, men god søndag i Tivoli med masser af gospel og dejlige mennesker! Der har ikke været mange ledige stunder til at sidde og slappe af – og vi er håbløst bagud for vores normale Netflix-forbrug i de her dage. Bloggen er jeg vist også pænt meget bagud med – det skal der nok snart blive lavet om på, for nu kommer der lidt mere ro på de næste par dage.

Meget apropos travle perioder skal det i dag handle om, hvordan man får grøntsager på bordet i en fart på hverdage, hvor man bare hverken har tid eller overskud til at stå i køkkenet. Normalt går jeg jo meget ind for, at der ikke er noget, der hedder: “Jeg har ikke tid”, som Jane Faerber også skrev om forleden på sin blog. Der er noget, der hedder at prioritere sin tid, og så vidt muligt går jeg ind for, at man skal gøre en indsats for at prioritere at have tid til at lave ordentlig mad. For det synes jeg, min krop fortjener.

Men – indrømmet – nogle dage må man bare indse, at man har fået mokket for meget sammen i kalenderen, og så er der heldigvis nemme og gode alternativer at ty til. En bøf eller et stykke laks kan man virkelig hurtigt køre over en stegepande – eller man kan smide en gang kødboller fra Ikea i ovnen. Men hvad med grøntsagerne? Her har jeg opdaget 2 gode ting i supermarkedernes kølediske:

1: Coleslaw fra Netto/Føtex

Coleslaw fra Netto

I Netto og Føtex’ grøntafdelinger kan man få en coleslaw, som faktisk er både velsmagende og ganske af ganske anstændig kvalitet. I modsætning til den, man finder i fx Kvickly, er dressingen ikke lavet på dårlig vindruekerneolie, men på rapsolie, som jeg anser for en bedre fedtkilde. Der er vist godt nok også noget sukker i, men det er så relativt lidt, at jeg kan leve med det. I hvert fald når jeg vejer det op mod, hvor meget kål og gulerod vi får inhaleret på ganske kort tid. Jeg spiser den til frokost på arbejde for tiden, fx sammen med et stykke varmrøget laks fra køledisken. Det smager godt, og jeg er stopmæt bagefter! 1 bakke rækker ca. til aftensmad til mig og Andreas.

2: Blomkålscouscous fra Irma

blomkålstabouleh fra Irma

Jeg blev simpelthen så begejstret, da jeg for nylig opdagede, at Irma sælger blomkålscouscous (eller blomkålstabouleh, som de kalder det) i grøntsafdelingens kølemontre. Det er ikke bare os “freaky” lchf’ere, der spiser blomkålsris – man kan nu simpelthen i et helt almindeligt supermarked købe groftrevet blomkål blandet med forårsløg, agurk, peberfrugt og andet grønt + en tilhørende dressing, som vendes i – og så er man klar til servering. Dressingen var jeg ikke så begejstret for, men jeg kunne hurtigt vende min egen hjemmelavede salatdressing i i stedet, hvis jeg ville. Genialt koncept, i hvert fald – særligt nu, hvor vi går grillsæsonen i møde, tror jeg, at det vil blive et populært tilbehør.

Det var lige mine tips. Har I nogen gode tips at dele til hurtig og sund mad i hverdagen? Så smid dem gerne i kommentarfeltet – jo flere idéer, jo bedre! 🙂

Jeg skal måske i øvrigt nævne, at jeg ikke er sponsoreret af hverken Irma eller Netto – desværre! Det kunne ellers være godt 🙂 Men jeg synes bare, produkterne er gode, så jeg har lyst til at dele idéerne med jer.

2 comments on “Tip til hurtig grønt i hverdagenTilføj din

  1. Fedt at der findes ok købe produkter – faktisk kan man i flere supermarkedet i dag finder færdiglavede salater. Men jeg spekulerer altid på vitamin indholdet i disse – og friskheden. Nå, men når det er sagt er det også ofte en løsning for mig på travle dage. Dog er jeg også tilhænger af supermarkedernes tilbud på frosne grøntsager. De var friske da de blev frosne – og har derfor som udgangspunkt et ret højt indhold af vitaminer stadig. Så jeg har altid fryseren fyldt med grønt så man hurtig kan snuppe en pose og svitse af på panden sammen med krydderi – og så en håndfuld god nødder over. Hvis bare de er i fryseren – grøntsagerne altså – så tager det mig ikke længere tid at tilberede end at skulle turen omkring netto eller lignende steder efter noget andet.

    1. Årh ja, frosne grøntsager skal jeg også bare altid have i fryseren! Helt uundværligt på travle og uopfindsomme dage 🙂 Mht. friskhed på færdige salater, så plejer jeg altid at lede efter de nyeste, og så satser jeg på, at vitaminerne er blevet bevaret godt nok under emballeringen. Og når det kun er engang imellem, at vi tyer til den nemme løsning, tænker jeg, at det nok går under alle omstændigheder 🙂

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: