Tilberedning af spaghetti squash

Tilberedning af spaghetti squash

Tilberedning af spaghetti squash


Jeg blev så glad, da jeg forleden fandt en spaghetti squash i Lidl! Jeg har set dem overalt på de amerikanske blogs, jeg følger på Pinterest  – og jeg har sådan haft lyst til selv at prøve at tilberede spaghetti squash. Jeg har bare overhovedet ikke set dem i nogen butikker – indtil altså forleden!

Det skal fejres! Derfor skal indlægget i dag handle om tilberedning af spaghetti squash. For jeg kunne forestille mig, at der var mange, der endnu ikke har prøvet kræfter med sådan en basse, og som kunne bruge lidt vejledning.

Spaghetti squash er en græskarsort, som er lidt speciel på den måde, at kødet har en trevlet konsistens. Når du bager det i ovnen, til det er mørt, skal du bare skubbe til kødet med en gaffel – så falder fra hinanden i tynde trevler, som minder umiskendeligt om spaghetti. Deraf navnet 😉

Tilberedning af spaghetti squash

Nå, men hvordan tilbereder man spaghetti squash? Er det svært? Nej, overhovedet ikke. Det er faktisk noget af det nemmeste, jeg nogensinde har prøvet. Du flækker først din spaghetti squash, så graver du kernerne ud, pensler med olivenolie, bager med snitfladen nedad i 30-40 minutter. Og så er græskarkødet lige til at trevle til den fineste “spaghetti”.

Tilberedning af spaghetti squash

Smager det så af spaghetti? Ja og nej. Selvfølgelig smager et græskar ikke af rigtig, italiensk spaghetti. Ligesom en blomkålspizza ikke smager som en pizza. Eller bønnefritter som rigtige pomfritter.

MEN – hvis du har lyst til en lækker, cremet og fyldig spaghettiret, som du kan kyle indenbords med en gaffel, og hvor du får den dér comfort food-effekt, som en pastaret har, men med grøntsager i stedet for pastaen – SÅ er du kommet til det rette sted! Så er spaghetti squash lige sagen. Når den færdige “spaghetti” bliver vendt med smør/olie, krydderier og lidt revet ost, så smager den mindst ligeså godt som en skålfuld rigtig spaghetti.  Og du kan nyde den med helt og aldeles god samvittighed.

Og hey – så kan du jo bruge skallen som serveringsskål. Det sparer både på opvasken og giver en ret cool serveringseffekt.

Skriv endelig hvis du har nogen spørgsmål til tilberedning af spaghetti squash.

Tilberedning af spaghetti squash


Tilberedning af spaghetti squash

 • 1 spaghetti squash
 • Olivenolie
 • Salt og peber
 • Evt. hvidløg

Flæk din spaghetti squash på langs med en skarp kniv. Her skal du passe lidt på, for græskarret er meget, meget hårdt. Så pas på fingrene! Jeg brugte den skæreresistente handske (adlink til min samarbejdspartner KitchenOne), som jeg bruger, når jeg skærer ting på mit mandolinjern. Fordi jeg har selverkendelse nok til at vide, hvor klodset jeg er! Andreas mener, at jeg burde gå med den fast, hver dag, på begge hænder. Og fødder!

Nå, videre med tilberedning af spaghetti squash! Skrab kernerne ud med en ske.

Pensl indersiden med olivenolie, drys med salt og peber og evt. lidt presset hvidløg. (Du kan også bare bruge hvidløgspeber).

Læg spaghetti squashen med skæresiden nedad i en bradepande el.lign. Bag ved 200 grader varmluft i 30 minutter. Vend skæresiden opad, og giv det 10 minutter mere, hvis det ikke er helt mørt. Bagetiden afhænger af størrelse, modenhed osv.

Så er det bare at lade din spaghetti squash køle lidt ned, inden du trevler kødet op med en gaffel og bruger det som det lækreste spaghetti. Du skal bare skubbe til kødet med gaflen, så kommer trevlerne helt af sig selv. Det er hverken svært eller hårdt.

“Spaghettien” smager helt vidunderligt, hvis du vender den med smør, friskrevet parmesan og frisk timian. Du kan evt. lige slynge det på en pande, så det bliver lunt og lækkert. Jeg havde en rest oksekød og lidt friske tomater, som jeg vendte i min “spaghetti”. Superlækkert!

“Spaghettien” fra spaghetti squash kan fint holde sig i køleskabet nogle dage. Varm den op på en pande med lidt smør eller olivenolie.


Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

3 comments on “Tilberedning af spaghetti squashTilføj din

 1. Elsker også spaghettisquashen.
  Fin artikel – eneste kommentar herfra er at “spaghettierne” bliver meget længere hvis man skærer squashen på den korte led.

  1. Hej Susanne
   Jeg har ingen erfaringer med at koge spaghetti squash og kender heller ingen, der har prøvet det. Ovn-metoden er klart den mest udbredte. Det er muligt, at du kan. Men hvis du forsøger kun at koge indmaden for sig selv, tror jeg, at du får en klam grød og ikke lækker “spaghetti”.
   Vh Louise

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: