Græskarfritter

Temmelig sprøde græskarfritter

Græskarfritter


Gode fritter – det ka’ vi li’! Men at undgå kartofler og stadig få den gode, sprøde konsistens kan altså godt være lidt svært.

De her græskarfritter kalder jeg “temmelig sprøde”. De er ikke sådan crunchy-crunchy som en grillbar-pomfrit, men de har den dér dejligt sprøde overflade, gode salte smag og så et blødt og sødt indre. Slet ikke tosset for pomfritter lavet på noget så artigt som græskar.

Og når du dypper fritterne i en god mayonnaise rørt med hvidløg og estragon, så er der såmænd slet ikke noget at klage over.

Græskarfritter

Græskarsæsonen er over os, og man kan jo næsten ikke modstå at proppe et græskar i kurven, når man er ude at handle. De er så smukke og indbydende med deres smukke orange farve og buttede former.

Jeg er kæmpe fan af at bruge butternut squash til at lave græskarpasta af, men jeg er også tosset med ristet græskar i salater og med græskar i mos. Hvis du har brug for lidt græskarinspiration, kommer her et par forslag:

KYLLINGETREKANTER MED CREMET GRÆSKARPASTA (total livret!)
GRØNKÅLSSALAT MED AND, GRÆSKAR OG GRANATÆBLE (også total livret!)
MOS AF BAGT GRÆSKAR OG BLOMKÅL (mosen til hvilken min far udbrød: “Sikke dog en dejlig kartoffelmos!”)

Græskarfritter

Jeg vil da i øvrigt lige klappe mig selv på skulderen over min storartede evne til multitasking. Jeg tog billederne af de her græskarfritter, mens jeg

  1. : Snakkede telefon med min søster
  2. : Forsøgte at kontrollere mit mundvand
  3. : Holdt øje med nogle temmelig truende regnskyer, som truede mit lille projekt ude på altanen. Det holdt heldigvis tørt, og mine græskarfritter blev ikke våde!

Det er da helt okay multitasking, ikke? 🙂

Nyd græskarfritterne, og ha’ en skøn weekend!

Græskarfritter


Temmelig sprøde græskarfritter

(Til 2 pers.)

  • ½ butternut squash
  • 1 spsk pofiber
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk hvidløgspeber
  • En god sjat olivenolie
  • Et godt drys paprika

Befri butternut squashen for skræl og kerner, og skær den i passende skiver.

Kom pofiber, salt og hvidløgspeber i en plastikpose, og sammen. Kom græskarstykkerne i posern, og ryst grundigt, så blandingen fordeles og dækker stykkerne helt.

Kom olivenolie i posen, og ryst igen. De suger godt til sig af olien pga. pofiberen.

Fordel græskarstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag på 200 grader varmluft i ca. 30 minutter, eller indtil de er sprøde og gyldne. Vend gerne græskarfritterne en omgang efter ca. 20 minutter.

Nyd fx dine græskarfritter med en god hvidløgs-estragonmayo. Det er simpelthen bare mayonnaise rørt med lidt friskpresset hvidløg og friskhakket estragon. Et lille drys basilikum over fritterne er heller ikke tosset.

Det smager i det hele taget bare fantastisk!

Græskarfritter

3 comments on “Temmelig sprøde græskarfritterTilføj din

  1. Dem her skal vi have til aftensmad.. Det bliver første gang vi spiser græskar (bortset fra suppe hvilket jeg ikke helt er til) 🙂 men min datter på 17 syntes de så lækre ud. Dog bliver det hokkaido græskar da jeg ikke kunne skaffe butternut 😅 det skal nok blive skønt alligevel 😋

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: