Tahinkylling med rodfrugter og kikærter

Tahinkylling med rodfrugter og kikærter

Tahinkylling med rodfrugter og kikærter
Tahinkylling med rodfrugter og kikærter

Den moderne version af “En halv ørn i reden” – tahinkylling bagt i ovn på en bund af jordskokker, græskar, fennikel, kartofler, løg og kikærter. En meget smagfuld og saftig ret, som er lige det, man har brug for, på en kold og mørk vinteraften.

Jeg elsker sådan noget aftensmad, hvor man bare smider en masse ting ned i et fad, sætter det i ovnen, slapper af i 1 time på sofaen – og så sætter sig til bordet og spiser uden videre dikkedarer. Man skal dog være varsom med, hvad man smider i fadet – for selvom bagte rodfrugter smager vidunderligt, udvikler de et skyhøjt glykæmisk indeks, som er nogenlunde ligeså gavnligt for vægt og blodsukker som karamelsovs. Jordskokker er den befriende undtagelse fra denne regel – på forunderlig vis bevarer de nogle ganske fornuftige ernæringsværdier også i opvarmet tilstand. Fennikel er også ganske harmløst – det er jo en kålart og ikke en rodfrugt. Derfor har jeg valgt at balancere græskar og kartofler med disse fornuftige ingredienser. Man kunne selvfølgelig lave retten kun med fennikel og jordskokker, hvis man ville være rigtig god – men det smager jo helt fantastisk med lidt butternut squash og et par kartofler til tahinkyllingen.

Kyllingekindet bliver ikke så sprødt, når man bager en kylling over et fad med grøntsager, der afgiver masser af fugt. Til gengæld er kødet helt utroligt smagfulgt, saftigt og mørt og falder næsten fra kyllingens ben, bare man kigger på det.

Tahinkylling med rodfrugter og kikærter

  • 1 kylling
  • 1-2 tsk tahin (sesampasta)
  • Krydderier til kylling: paprika, spidskommen, karry, salt og peber
  • Ca. 6 stk jordskokker
  • ½ butterntut squash
  • ½ fennikel
  • 4 kartofler
  • 2 bananskalotteløg (eller 1 rødløg)
  • 2-3 fed hvidløg
  • ½ dåse kikærter
  • Rapsolie
  • Krydderier til grøntsager: Timian, salt og peber

Flæk kyllingen i 2, gnid den med tahin, og drys med krydderier. Dryp med lidt rapsolie.

Tahinkylling med rodfrugter og kikærter

Gør grøntsagerne i stand: Skræl/vask/pil, og skær i grove tern/både/skiver – eller hvad du mest har lyst til. Snit hvidløget i tynde skiver, og bland det med grøntsager, rapsolie og krydderier i et ovnfast fad.

Tahinkylling med rodfrugter og kikærter

Læg de 2 halve kyllinger på en rist, som placeres oven på det ovnfaste fad, så saft og fedt fra fuglen kan dryppe ned over grøntsagerne. Smid det hele i ovnen, og giv det ca. 1 time på 200 grader varmluft. I det sidste kvarter tilsættes kikærterne og bager med.

Tahinkyllingen kræver faktisk ikke yderligere tilbehør. Man kan servere lidt brød til eller en salat – men man kan også bare nyde retten i al sin enkelhed og glæde sig over nem aftensmad på en travl hverdagsaften.

Tahinkylling med rodfrugter og kikærter

3 kommentarer til “Tahinkylling med rodfrugter og kikærterTilføj din

    1. Tusind tak 🙂 Det er altid lidt svært at sige med mængder – det kommer an på, hvor meget kød man normalt spiser. Hvis jeg laver en hel kylling til os 2 herhjemme, passer det som regel med, at vi spiser os rigtig godt mætte, og så er der rester til frokost dagen efter. I andre husstande ville 1 kylling måske række til 4 personer. Så det afhænger lidt af, hvem der skal spise med hos dig 🙂
      vh Louise

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *