Syrlig hvidkålssalat

Syrlig hvidkålssalat

Syrlig hvidkålssalat


Der var engang, hvor jeg var vildt god til at bruge hvidkål. Se bare her. Og så glemte jeg det pludselig igen. Måske fordi, jeg kastede min kærlighed på spidskål – særligt det røde af slagsen. Der er faktisk gået et par år, hvor hvidkål har været stærkt underprioriteret i mit køkken.

Men så her forleden skulle jeg lave en opskrift, hvor der blev anbefalet en hvidkålssalat til. Det skyldtes faktisk, at jeg havde handlet ind hos Nemlig.com, hvor de bare havde puttet alle ingredienserne til opskriften i indkøbskurven. Så hvidkålet var pludselig i mit køkken, og så kunne jeg jo ligeså godt bruge det.

Salaten er superenkel – og jeg har forenklet den yderligere: hvidkål, persille, en syrlig dressing med masser af citron eller lime og så et “frugtpift” af enten æble i tern eller granatæble. Det er så enkelt, at man nærmest ikke kan kalde det en opskrift. Jeg deler det alligevel for at inspirere til, at noget i al sin enkelhed kan smage så godt.

Syrlig hvidkålssalat

Noget af det skønne ved hvidkål er, at det bevarer sin knasende sprødhed, selvom det ligger i søber i en dressing i længere tid. Så det suger smag til sig fra dressingen og bliver let blødgjort, men knaser stadig, når man bider i det. Det er altså ret perfekt!

En anden god, gammel ven, som jeg genopdagede, var kruspersille. I flere år har jeg sværget til bredbladet persille, fordi den dér sølle, lille potte, man får nede i Netto, er så trist. Men fra Nemlig fik jeg et bundt af den vildeste kruspersille, som var så aromatisk, duftende, saftig, sprød og lækker, at jeg har brugt den i nærmest alt i det sidste stykke tid. Og nu har jeg lige købt et nyt bundt. Jeg er helt afhængig! 😉

Vi har spist salaten her et utal af gange allerede: Til Shepherd’s Pie (der kommer en uhørt god opskrift i morgen!), til boller i karry, til mørbradgryde. Den syrlige hvidkålssalat er i det hele taget bare rigtig god til tunge vinterretter.

Syrlig hvidkålssalat


Syrlig hvidkålssalat

  • 1/4 hvidkålshoved
  • 1 æble eller 2 spsk granatæblekerner
  • Kruspersille

Dressing:

  • Saft af 1/4 citron eller ½ lime
  • 1/4 dl olivenolie
  • 1-2 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk honning
  • Salt og peber

Snit hvidkål fint  – gerne på et mandolinjern.

Hak kruspersille og æble – eller bank kernerne ud af granatæblet.

Rør dressingen sammen, og vend i salaten. Lad det gerne trække et kvarters tid inden servering.

Salaten holder fint til en tur i køleskabet og en tur på bordet igen på andendagen – så bare lav en god portion!

PS: Salaten kan sagtens laves med rødkål også – eller en blanding af hvidkål og rødkål.

2 comments on “Syrlig hvidkålssalatTilføj din

  1. Jeg har også genopdaget hvidkålen. Selvom jeg holder meget af det, har jeg også en fornemmelse af, at kålhovedet bliver ved med at vokse, uanset hvor meget man bruger det. Der er bare vildt meget mad i, og derfor er det også ret lækkert med ny inspiration, så det bliver ved med at være spændende.

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: