Jeg har været lidt bidt af det dér nye vaffeljern, jeg fik i julegave 🙂 Jeg lavede omelet-vaflerne forleden. Og det gik så godt, at jeg også måtte prøve at lave en anden slags morgenmad i vaffeljernet: nemlig de her sweet potato hashbrown-vafler.
Til novicerne kan jeg lige komme med den serviceoplysning,at hashbrowns altså ikke har noget med hash at gøre 😉 Det er kartofler, skåret i tern eller revet og stegt helt sprøde på en pande.
Jeg kan huske, første gang jeg var i USA som barn, hvor jeg til min store overraskelse og fornøjelse erfarede, at man kunne få steak og hashbrowns til morgenmad. Noget af en omvæltning, når man var vant til et Hatting-rundstykke med ost og syltetøj 😉
Bøffen mangler godt nok lige i denne her morgenmad, og kartoflerne er skiftet ud med sweet potato – men luksusfølelsen er den samme, når man tager en knasende bid af den sprøde, fyldige og let salte vaffel. Vi er ude i en meget liberal fortolkning af lchf med de dér sweet potatoes, men lidt weekendforkælelse må der jo være plads til engang imellem 🙂
Sweet potato hashbrown-vafler
- 100 g sweet potato, groftrevet
- 1 æg
- 1 håndfuld revet cheddar
- 1-2 spsk ristede bacontern
- Peber (evt. lidt salt – pas på, baconen er ret salt i sig selv).
- Evt. et nip cayennepeber
- Kokosolie til at smøre vaffeljernet med
Kom den revne sweet potato i en skål. Dæk med koldt vand, og lad det stå i 3 minutter. Hæld vandet fra, og brug et viskestykke til at vride det sidste vand helt ud.
Pisk ægget sammen med cheddar og bacontern + krydderier. Rør revet og opvredet sweet potato i.
Varm vaffeljernet op, og smør let med kokosolie.
Brug en ske og dine hænder til at presse små kugler af “vaffeldejen”. Kom den i vaffeljernet, pres det sammen, og giv dem ca. 2-5 minutter. Hold øje undervejs.
Jeg fik 4 små vafler ud af min portion.
Servér gerne med et drys hakket forårsløg eller purløg.
0 comments on “Sweet potato hashbrown-vafler”Tilføj din