Har du prøvet at lave bruschetta med sweet potatoes i stedet for brød? Det prøvede jeg forleden, og det var virkelig et hit! De søde kartofler går helt perfekt sammen med tomater, krydderurter og hvidløg – og så er det ret så dekorativt!
Vi spiste dem som en lille snack inden aftensmaden. Det passede total godt til det fantastiske sommervejr, vi har haft de sidste par dage. Et lille glas hvidvin til, så har du den perfekte sommerfest.
Sweet potato bruschetta er ikke sprøde og crispy som almindelige bruschetta. De er til gengæld lidt mere interessante i smagen, synes jeg, og så er de dejligt snaskede, hvilket bestemt også har sin charme! Man får fedtede fingre og sikkert også hvidløgsånde – men sådan skal det vist være med sådan noget fingerfood, ikke?
Sweet potato bruschetta
- 1 sweet potato
- 1 lille håndfuld cherrytomater, gerne i forskellige farver – eller 1 alm. tomat (gerne dejlig solmoden)
- 1 fed hvidløg
- 1/4 kugle frisk mozarella
- 1 spsk olivenolie + ekstra til sweet potato-skiverne
- Friske kryddeurter: basilikum, purløg og evt. rød syre
- Salt og peber
Vask din sweet potato, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Skær den i skiver på ca. 1 cm tykkelse, og kom dem i en pose med salt, peber og lidt olivenolie. Ryst godt sammen. Fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem ved 200 grader varmluft i 15 minutter.
Imens de bager, snittes tomaterne og mozarellaen i helt små stykker og blandes med finthakkede krydderurter, presset hvidløg, olivenolie, salt og peber.
Tag sweet potato-skiverne ud af ovnen, og fordel tomatblandingen over dem. Servér straks!
Hvis du har rester af tomatblandingen, smager det også dejligt som selvstændig salat.
0 comments on “Sweet potato bruschetta”Tilføj din