Svesketrøfler

Svesketrøfler med kanel og chokolade

Svesketrøfler


De her dejlige svesketrøfler har jeg efterhånden haft på julerepertoiret i nogle år. De er helt vildt gode og forholdsvist low-carb for et stykke julekonfekt, da både svesker og mørk chokolade har et nogenlunde fornuftigt GI.

Svesketrøflerne er lette at lave og kan varieres, alt efter hvilken krydring man foretrækker. Jeg synes er fine, helt enkle bare med kanel og chokolade, men man kunne også bruge allehånde, kardemomme, lakrids eller måske give dem et pift af appelsinskal, hvis man var til den slags.

Man kan evt. vende sine svesketrøfler i kakao, hakkede nødder, tørret frugt el.lign. Eller man kan bare lade dem være enkle og “on the rocks”, som jeg har gjort her. Jeg synes selv, de smager som den mest syndige, saftige og lækre chokoladetrøffel – prøv se, og se, om du er enig!

Svesketrøfler

Svesketrøfler


Ca. 20 svesketrøfler

 • 200 g svesker uden sten
 • 1 spsk honning
 • 1 tsk kanel
 • 100 g mørk chokolade

Blend sveskerne med honning og kanel i en lille foodprocessor eller multihakker.

Smelt chokoladen over et vandbad, og rør den sammen med sveskemassen. Fordel i en lille firkantet form (min er ca. 17×11 cm), og sæt i køleskabet, til massen er helt kold. NB: Massen er meget sej og tung at arbejde med, så der skal lægges lidt kræfter i. Men det er lige, som det skal være 🙂

Skær herefter trøffelmassen ud i 20 stykker. Opbevar dine svesketrøfler i en lufttæt beholder på et køligt sted, gerne i køleskabet. Brug evt. små muffinsforme til at holde dem adskilt.

7 comments on “Svesketrøfler med kanel og chokoladeTilføj din

 1. Interresant, der er jo nærmest altid svesker tilovers her i julen. Så det er da et godt bud på at få brugt dem. Håber du har haft en dejlig jul.

  Kh.
  Anne-Marie

  1. Ja, svesker er en rigtig juleting og smager fantastisk – dog skal man ikke bruge dem, der har været i anden 😉 Jeg har haft en meget speciel, men trods alt god jul. Mere om det i et blogindlæg snart…
   Håber, din jul har været bedre!

   Kh Louise

 2. De ser lækre ud – de skal helt klart prøves!! Har du lykkedes med at finde små svanemærkede konfektforme?

  1. Tak Lene – de er rigtig gode! Hmm, nej jeg må tilstå, at jeg bare har købt dem her i Ikea uden at tjekke svanemærkning 😉

   1. OK, fair nok – jeg er bare blevet mere obs på dette issue efter at det er gået op for mig, hvor meget “stads” der tilsættes ikke-svanemærket papirvarer.

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: