Sunde pandekager med chiafrø og mandler

Sunde pandekager med chiafrø og mandler

Sunde pandekager med chiafrø og mandlerJeg er nok gået lidt amok i de dér chiafrø – de små krabater har virkelig inspireret mig til at gå nye veje med mine råvarer. I går aftes, da jeg var ved at falde i søvn, lå jeg og tænkte over, hvordan jeg bedst kunne bruge resten af mandelsmulderet fra den mandelmælk, jeg lavede forleden – og pludselig tænkte jeg på chiafrø og på æg – og så opstod idéen om morgenmadspandekager med æg, chiafrø og mandelsmulder. Jeg fløj ud af sengen og smed lidt chiafrø i blød i en rest kokosmælk, jeg havde stående (mandelmælken var nemlig blevet brugt op), så de kunne være klar til morgenen. Chiafrø skal nemlig helst opblødes lidt, inden de kan bruges i mad.

Her til morgen kastede jeg mig så ud i eksperimentet, som faktisk lander på en ret imponerende sundhedsværdi i fht. de kostprincipper, jeg forsøger at følge. Masser af protein fra æg og chiafrø; masser af monuumættet fedt fra mandler og også fra ægget; minimalt indhold af kulhydrat. Helt optimalt havde det været, hvis jeg havde brugt mandelmælk til opblødning af chiafrøene i stedet for kokosmælk – det må jeg gøre en anden gang.

Smagen kan let blive lidt fad med sammensætningen af disse ingredienser, så jeg besluttede at give den fuld knald på krydringen med masser af kanel og kardemomme. Udover at smage dejligt skabte det også en liflig duft i køkkenet, mens pandekagerne blev stegt.

Sunde pandekager med chiafrø og mandler

(Ca. 3-4 pandekager – rigeligt til 1 person)

  • 1 æg
  • 1 ½ spsk Sukrin
  • 1 spsk chiafrø sat i blød natten over i ½ dl  mandelmælk eller kokosmælk
  • Ca. 75 g mandelsmulder (rester fra produktion af mandelmælk – man kunne også bruge mandelmel, men så skal mængderne måske justeres lidt)
  • ½ spsk sesamfrø
  • Krydderier: kanel, kardemomme, ren vanilje og  1 knivspids salt
  • 1 knivspids bagepulver (kan udelades)
  • Smør eller kokosolie til stegning

Pisk æg sammen med Sukrin. Tilsæt alle de andre ingredienser, og rør godt sammen. Hæld dejen på panden i små portioner, og steg pandekagerne ca. 2-3 minutter på hver side. Det er lidt en kunst at vende dem (jeg anbefaler IKKE at gøre det i luften!), men hvis man kan få en spatel ind under en pandekage og så “trække” den og vende den i et snuptag, så fungerer det ret godt (jeg burde nok have filmet det – det havde måske givet mere mening).

Man skal selvfølgelig gøre sig klart, at her ikke er tale om luftige, bløde pandekager som de amerikanske, man får serveret på caféer. Konsistensen er grov og en anelse smuldret pga. chiafrøene og mandelsmulderet, så man får noget at tygge på. Smagen er ikke særligt sød – det kan man naturligvis lave om på ved at komme mere sødemiddel i dejen, men man kan også servere noget sødt og friskt til pandekagerne.

Jeg spiste mine pandekager med lidt skyr rørt op med saften af 1/4 appelsin og lidt vanilje – og så kunne jeg ikke nære mig for at hælde en sjat af min egen æblesirup med kanel udover, selvom det jo ødelagde sundhedsværdien lidt. Til gengæld smagte det herligt! Jeg ville ikke turde servere det for Andreas, men som en lille hygge-luksus-morgenmad til mig selv på en hjemmearbejdsfredag var de sunde pandekager her en glimrende morgenmad.

Pandekagerne mætter sindssygt godt – jeg måtte kæmpe mig igennem min portion og opgav faktisk de sidste bidder. Jeg har gemt resterne og forsøger mig måske med et lille mellemmåltid senere.

Sunde pandekager med chiafrø og mandler
Sunde pandekager med chiafrø og mandler – serveret med lidt skyr rørt op med appelsin og vanilje og så en sjat hjemmelavet æblesirup med kanel.

(Indlægget indeholder affiliate-links)

 

1 comment on “Sunde pandekager med chiafrø og mandlerTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: