Sund chokolademousse

Sund chokolademousse

Sund chokolademousse


Fredag! Lige om hjørnet lurer: weekend – Valentines – og for nogle af os: 7-års bryllupsdag! 🙂 Hvis ikke det kalder på hygge, chokolade, lækkerhed og alt muligt andet godt, ja så ved jeg snart ikke hvad!

Sund chokolademousse – kan man det? Uden at gå på kompromis med smagen? Ja og nej. Man kan sagtens lave en god og sund chokolademousse – hvis man er ok med at gå en lille smule på kompromis med smagen. Kompromiset består ikke i, at chokolademoussen smager dårligere, men bare i, at den (selvfølgelig) er anderledes end en rigtig chokolademousse med chokolade, æg, sukker og fløde. Den er knapt så tung og voldsom i smagen – og nogle gange er det jo lige præcis det, man er i humør til. Og så gør det jo heller ikke noget, at den er god for kroppen, helt naturlig og fri for tilsat sukker, vel?

Sund chokolademousse

Konsistensen er vildt cremet og blød. Ikke luftig som en chokolademousse med æg og pisket fløde i – men blød, behagelig og dejlig. Måske i virkeligheden lidt mere henad chokoladebudding…?

Hvad består en sund chokolademousse så af? Ja, her består den af banan, avocado, kakao og lidt fløde/kokosmælk.  Hvis du er meget sensitiv over for frugtsukker, er det måske ikke den helt optimale dessert – men jeg oplever selv, at den fede avocado balancerer det hele rigtig godt, så jeg ikke bliver et sukkermonster, der kravler på væggene efter at have spist en portion 🙂

Sund chokolademousse

Hvis du gerne vil have en sund chokolademousse, som er helt sukkerfri, så skulle du tage og kigge her:

3 opskrifter på chia-chokolademousse

Sund chokolademousse


Sund chokolademousse

(2 pers.)

  • 2 bananer
  • 1 avocado
  • 2-3 spsk Raw kakaopulver (affiliate-link) (eller lidt mindre, hvis du bruger alm. kakao, da raw kakao er meget mildt i smagen)
  • 4 spsk fløde eller kokosmælk
  • 1 nip salt
  • ½ tsk vanilje

Pynt:  kakaonibs (affiliate-link) , kokosflager, pistacienødder, mandelflager, lakridspulver, frysetørrede bær – eller hvad du kan finde på af gejl 🙂

Blend hele herligheden, og smag til. Vupti – så er der sund chokolademousse! 🙂 Fordel i 2 glas med tilhørende låg (eller dæk til med film), og sæt på køl indtil servering (gerne natten over – det giver noget godt til både konsistens og smag). Pynt med fx kakaonibs og kokosflager.


 

Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget klikke på links’ene 🙂 Jeg linker altid kun til produkter, som jeg selv kan stå inde for.

0 comments on “Sund chokolademousseTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: