Sukkerfri rabarbercrumble med blommer og hassenødder

Fredagskage: Sukkerfri rabarbercrumble med blommer og hasselnødder

Sukkerfri rabarbercrumble med blommer og hassenødderJeg har længe savnet en god opskrift på en lchf-venlig crumblekage. Crumblekager er bare en genial ting at have på repertoiret til de dage, hvor man lige skal bikse en hurtig kage sammen til spontane gæster. Jeg har eksperimenteret med en rabarbercrumble tidligere, hvor jeg tænkte, at rabarber og kokos jo passede fint sammen, så jeg kunne vel bare lave en crumbledej af kokosmel, kokossukker og smør. Det gik også meget fint – lige indtil jeg fik kagen ud af ovnen og opdagede, at jeg havde lavet bagte rabarber med drømmekagetopping. Ikke specielt lækkert! 😉

Nå, men siden da har jeg leget lidt videre med konceptet, og jeg er kommet frem til denne her opskrift på en sukkerfri og glutenfri rabarbercrumble, der har fået selskab af lidt blommer og hasselnødder. Kagen har en dejlig smag af tidligt efterår og er supernem at lave. Du kan bruge lige præcis den frugt eller de bær, som du har lyst til. Kagen ville være fantastisk med æbler og måske lige et lille drys kanel og kardemomme – eller måske med blåbær og et twist af stjerneanis. Det er bare med at lege løs!

Crumbledejen bliver ikke sprød som klassisk crumbledej med sukker og havregryn/hvedemel. Den bliver lidt mere svampet og blød, men det gør egentlig ikke så meget. Den bliver til gengæld helt sprød og smager supergodt kold, når den har stået i køleskabet natten over.

Jeg har tidligere med succes brugt tørrede morbær i kagedej – det er stadig bare en rigtig god idé, hvis jeg selv skal sige det, som giver fin, naturlig sødme og god konsistens til kagedej. Jeg har desuden erstattet en del af smørret i kagen med kokossmør, bare for at få en bedre fedtbalance i kagen. Kokossmør er ren kokosnød, som er blendet til en tyk, cremet smør. Det er derfor fint som erstatning for almindeligt “kosmør”, da det holder konsistensen bedre en almindelig kokosolie. Du kan sagtens bare bruge en større mængde smør, hvis du ikke lige har kokossmør i huset. Prøv dig frem – og nyd kagen med en god kop te eller kaffe i det smukke efterårsvejr!

Sukkerfri rabarbercrumble med blommer og hassenødder
Sukkerfri rabarbercrumble klar til bagning

Sukkerfri rabarbercrumble med blommer og hasselnødder

Frugtfyld:

 • 300 g rabarber
 • 1 spsk Sukrin Gold
 • 3 små blommer
 • Evt. lidt honning

Crumble:

 • 75 g mandelmel (gerne den fine, luftige slags, som købes i supermarkedet – hjemmemalet går dog nok også)
 • 25 g almindeligt, groft kokosmel
 • 25 g morbær
 • 50 g smør
 • 15 g kokossmør (kan erstattes med ekstra smør eller kokosolie)
 • 50 g Sukrin Gold
 • 25 g hasselnødder
 • 1 nip salt + 1 nip vanilje

Rens rabarberne, skær dem i mellemlange stykker, ryst dem med Sukrin Gold, og kom dem i et ildfast fad smurt med lidt kokosolie eller smør. Bag i en forvarmet ovn på 200 grader (evt. varmluft) i ca. 15 minutter, til rabarberne er møre.

Imens rabarberne bages, skæres blommerne i små både, og crumbledejen forberedes: kom alle ingredienser til dejen i en foodprocessor, og blend til en sammenhængende masse. Du kan med fordel tilsætte hasselnødderne som noget af de sidste, så de ikke bliver blendet så fint. Jeg synes, det er både fint og lækkert med små nøddestykker i dejen.

Tag rabarberne ud af ovnen, og vend dem med blommerne. Smag gerne lige på lidt af saften – hvis det føles meget syrligt, kan du måske lige spiffe den op med et strejf honning, rismaltsirup el.lign. Fordel crumbledejen oven på frugtfyldet, og bag hele herligheden i ca. 15 minutter, eller til dejen er fint gylden.

Server din sukkerfri rabarbercrumble med creme fraiche, drænet yoghurt, vaniljeis, eller hvad du er mest til.

3 comments on “Fredagskage: Sukkerfri rabarbercrumble med blommer og hasselnødderTilføj din

 1. Så har jeg lige kørt rabarber i ovnen. Og vil drysse lidt hindbær over inden jeg drysser crumble på. Glæder mig til at smage senere i aften. Og hos mig skal den nydes med en “venlig” klat iskold flødeskum

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: