Sukkerfri iste med mynte og citron

Sukkerfri iste med mynte og citron

Sukkerfri iste med mynte og citron

Der florerer mange opskrifter på iste her i sommervarmen, og jeg synes da også lige, jeg vil komme med mit bud. Det er nemlig supernemt og hurtigt at lave en sukkerfri iste!

Jeg ved ikke, hvad det er, men der er altså et eller andet helt vildt læskende ved den dér let bitre tesmag, kombineret med noget syrligt (citron) og sødt (sødemiddel). Man skulle tro, at saftevand ville være ligeså godt, men det er da bare ikke.

Sukkerfri iste med mynte og citron

Jeg har brugt en grøn myntete fra yndlingstepusheren Perchs til min sukkerfri iste. Jeg bryder mig faktisk ikke om den i varm form, men som iste er den helt genial! Du kan sikkert også fint bruge en urtete med mynte eller en helt anden slags te. Jeg synes selv, at der er noget helt fortryllende ved kombinationen af mynte og citron, men jeg skal også prøve at lave en version med hvid tempelte og måske også en med min grønne kvædete. Kun fantasien sætter grænser.

Det smarte ved min opskrift på sukkerfri iste er, at du først søder og smager til, når den er kølet af. Det betyder for det første, at du ikke behøver bekymre dig om varmebestandige sødemidler, men bare kan bruge en flydende SØD, som fås i mange supermarkeder, og som er nem at røre ud. Det betyder også, at det er nemmere at justere smagen til lige præcis den sødme, du vil have.

Sukkerfri iste med mynte og citron

Sukkerfri iste med mynte og citron

  • 5 dl af din yndlingste (jeg brugte grøn mynte fra Perchs)
  • Skræl af ½ citron
  • Flydende SØD
  • Citronsaft
  • Isterninger

Bryg en lille kande af din yndligste. Den må gerne være god stærk. Kom hele stykker citronskræl i, og sæt den i køleskabet, til den er helt kold.

Herefter skal der bare smages til med citronsaft og flydende sød (der skal en del til af begge dele!). Så er det bare at servere din sukkerfri iste med masser af isterninger, en citronskive og et sugerør, så du ikke behøver at rejse dig fra liggestolen, når du skal have en tår 🙂

0 comments on “Sukkerfri iste med mynte og citronTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: