Sukkerfri chokolade med frugt og nødder

Sukkerfri chokolade med frugt og nødder – og lidt om travlhed og kreativitetet …

Sukkerfri chokolade med frugt og nødderDer har været stille her på bloggen i nogle dage. Det er nu ikke fordi, der har været stille herhjemme – der har tværtimod været fuld knald på masser travlhed på arbejde og masser af hyggelige aftaler om aftenen og i weekenden. Så må der lige skrues lidt ned for aktiviteten på bloggen.

Jeg kan også mærke, at jeg har en periode, hvor jeg bruger rigtig meget kreativ energi på arbejde. Der bliver spillet masser af musik, lavet grafisk materiale, filmet, taget billeder og skrevet hjemmesidetekster. Det er faktisk superfedt at arbejde i Folkekirken! Men når jeg kommer hjem fra en arbejdsdag med fuld knald på kreativiteten, kan jeg bare næsten ikke overskue tanken om at være kreativ i køkkenet – og da slet ikke finde på, hvordan jeg skal foodstyle og fotografere maden. Så bliver det højst til et par hurtige billeder med mobilen af morgenmaden,  så I, der følger med på min Instagram, dog kan forvisse jer om, at jeg får noget at spise, selvom der ikke lige sker noget på bloggen 🙂

Nå, men i dag har jeg fri – næsten da. Jeg skal ind og øve med kirkens rytmiske band i aften, hvilket jeg glæder mig supermeget til. Der er få ting, der giver mig så meget energi, som det at spille musik med andre mennesker. Jeg har faktisk også planer om at starte til gospelkor her i efteråret, fordi jeg jo har såååå meget tid til overs i min kalender… Hmm… Eller… Sommetider må man bare prioritere de ting, der gør én glad og giver energi!

Nå, men inden aftenens øvelse har jeg lige nået at bikse lidt sødt sammen til at hygge med her på min halve fridag. Jeg lovede jo for noget tid siden at arbejde videre med min hjemmelavede sukkerfri chokolade. Det har jeg så gjort i dag ved at lave en version med masser af nødder og tørret frugt. Jeg kan godt lide lidt salt modspil i søde sager, så jeg brugte lidt saltmandler og derudover lidt usaltede pecannødder og en blanding af tørrede tranebær, gojibær og morbær. Masser af superfoods og ingen sukker. Brug de ting, du allerbedst kan lide i din egen sukkerfri chokolade!

Sukkerfri chokolade med frugt og nødder

Sukkerfri chokolade med frugt og nødder

  • 1 dl kakaosmør
  • 4 spsk Raw kakaopulver (den billige fra Netto kan også bruges, men Raw smager bedre)
  • 1 spsk kokosolie
  • 1-2 spsk rismaltsirup eller honning
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 dl blandede nødder og tørrerede frugter – bare dine yndlings! Jeg brugte saltmandler, pecannødder, tørrede tranebær, gojibær og multebær

Smelt kakaosmørret. Tilsæt kakaopulver, kokosolie, rismaltsirup/honning og vaniljepulver, og rør til en ensartet masse.

Hak nødder og frugter groft, og rør dem i chokoladen. Fordel det hele i en firkantet, fryseegnet form, og sæt på frys i minimum et par timer.

Så er det bare at brække herlighederne fra hinanden og guffe løs med god samvittighed!

Opbevar på køl. Holdbarheden er mindst 1 uge – hvis din sukkerfri chokolade ikke er guffet længst forinden!

(Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Jeg linker altid kun til produkter, som jeg selv kan stå inde for.)

0 comments on “Sukkerfri chokolade med frugt og nødder – og lidt om travlhed og kreativitetet …Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: