Æggekage med tomat og bacon

SU-venlig LCHF #5: Æggekage med tomat og bacon

Æggekage med tomat og bacon
Efter en aften med det helt store nedbrud på bloggen (Pyh, det trak tænder ud – jeg skal helt klart aldrig mere tage chancer med html-koder, jeg ikke forstår!), er jeg nu klar med sidste indlæg i føljetonen “SU-venlig LCHF”. Det bliver et godt bud på en let, lchf-venlig aftensmad eller en superlækker frokost for 2, nemlig æggekage med tomat og bacon – en ret, som ser ud af alverden, men kan laves for omkring 20 kr. En klassiker, som næsten aldrig slår fejl, og som altid vækker begejstring, når jeg serverer den (og det gør jeg tit!).

Kender du det med, at du er kommet til at invitere en veninde (eller endnu værre: en hel læsegruppe!) på frokost – men når du kigger ind i dit gabende tomme køleskab og videre ned i din gabende tomme pengepung, begynder fortvivlelsen at melde sig: hvad skal du dog byde på? Kan du klare en bakke æg og 1 pakke bacon? Og måske lidt salat – eller bare lidt frosne, grønne bønner? Så er du home free! Dine gæster vil ikke tænke over, at du er sluppet afsted med en frokost til 20 kr. – de vil juble, ligeså snart de ser og lugter den sprøde bacon, og det er de færreste, som ikke kan lide en god, fast og luftig æggekage med tomat.

Mere SU-venlig mad

SU-venlig madSavner du mere SU-venlig mad? Så tjek mit tag “SU-venlig mad”, hvor jeg også har lagt nogle af mine ældre opskrifter ind, og hvor jeg fremover vil prøve at lægge opskrifter, som jeg tænker kan være SU-venlige. Mange af opskrifterne her handler om at lave en stor portion mad ud af en billig hovedingrediens (fx gæsteblogger Johns braiserede oksetykkam) eller om at bruge sine rester på en god måde (fx kylling med ras-el-hanout). Sommetider indgår der måske nogle lidt dyre tørre krydderier i opskrifterne. Betragt dem som en investering, der holder længe, eller udelad dem/erstat dem med noget andet. Der er også altid god økonomi i at købe kål – det er billigt, drøjt og mætter enormt godt. Det handler “Rødkål top 10” og “At få brugt et helt hvidkål” om. Tjek også indlægget “Undgå madspild”, hvor du kan læse mere om at få mest valuta for pengene ud af dine råvarer. God fornøjelse!

Pulled turkey
Kalkun i kokos og karry
Boller i karry
Braiseret oksetykkam
Ovnbagte filodejsforårsruller
Rødkål top 10
At få brugt et helt hvidkål
Kylling med ras-el-hanout
Lchf-lasagne

Æggekage med tomat (til 2 personer):

  • 1-2 tomater
  • 3 æg
  • 2-3 spsk fløde
  • 1 knivspids bagepulver (får æggekagen til at blive mere luftig og lækker)
  • Salt, peber
  • Fedtstof til stegning (jeg bruger olivenolie og smør)
  • Gerne purløg eller forårsløg til pynt, hvis du har!

Hertil: 1 pakke bacon

Start med at fordele baconen på en bageplade beklædt med bagepapir. Smid den i en 200 grader varm ovn, og giv den 15-17 minutter på varmluft (det passer i hvert fald i min ovn). Læg den færdigstegte bacon til afkøling på et par stykker køkkenrulle.

Imens baconen står og steger, laver du æggekagen. Skær tomaterne i halvtykke skiver, og rør æg med fløde, bagepulver, salt og peber. Varm en lille pande op, kom fedtstof på, og fordel tomatskiverne i (nogenlunde) pæne cirkler. Drys med lidt salt og peber, og vend tomatskiverne, når de har fået lidt farve.

Hæld æggemassen på panden udover tomaterne, og varm op, til det lige præcis begynder at boble. Herefter skal stegepanden med æggekagen straks ind i den varme ovn (skift evt. til traditionel varme), hvor den skal have 2-4 minutter. De fleste pander kan sagtens holde til det! Når æggekagen begynder at hæve sig, tager du fat i stegepanden (MED EN GRYDELAP!!!), ryster lidt på den og ser, om æggekagen slipper. Hvis den gør, er den lige præcis klar til spisning.

Server æggekagen med sprød bacon og gerne en grøn salat. Hvis du har lidt purløg eller forårsløg til at pynte æggekagen med, er det helt fantastisk.  En god øl og en skive kernebrød med smør, og der vil ikke være et øje tørt!

Æggekage med tomat og bacon

1 comment on “SU-venlig LCHF #5: Æggekage med tomat og baconTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: