Squashpasta med serrano og tomat

SU-venlig lchf #2: Squashpasta med serrano og tomat

Squashpasta med serrano og tomatNoget af det smarte ved LCHF på et SU-budget er, at det ikke er en konkurrence om at spise store mængder kød, som jo ofte er det, der vejer tungt på indkøbssedlen rent økonomisk. Grøntsager og fedt er det, der giver den gode mæthed, og man får også en del protein fra mejeriprodukter, så nogle dage kan jeg i hvert fald godt nøjes med ganske lidt kød.

Denne her squashpastaret er til en af de dage, hvor behovet for kød ikke er så stort, men hvor man gerne vil have noget let og lækkert. 60 g serranoskinke får man til 9-10 kr. i Netto. Kiloprisen er måske lidt høj, og man får ikke så meget kød på sin tallerken. Til gengæld er skinken meget kompakt i forhold til almindeligt kød og har dermed også et højt proteinindhold på 30g pr. 100 g. Det kan holdes op mod, at oksekød og kyllingekød ligger på omkring 20 g protein pr. 100 g (kilde: Foodcomp). Sammen med masser af grønt og noget dejlig fløde og parmesanost får man altså her en lækker og sommerlig ret, som giver god mæthed og en rar følelse i maven.

Retten kan fint udgøre aftensmad for mig, men den er også en super frokostret, hvis du en dag får frokostgæster og gerne vil servere noget lidt andet end rugbrød og makrel. Du kan evt. servere et spejlæg on the side, hvis du vil være helt sikker på at blive mæt.

Squashpasta med serrano og tomat

Squashpasta med serrano og tomat (1 person)

 • 1 pakke serranoskinke (den dér til en 10’er fra Netto)
 • Ca. ½ squash
 • 1 tomat
 • Ca. 1/4 snackpeber
 • 1 lille rødløg – eller et af de dér friske løg med stilk, hvis man flotter sig lidt
 • 1 fed hvidløg
 • En lille sjat vand (eller hvidvin, hvis du har en sjat stående)
 • Ca. 1/4-½ dl fløde
 • Evt. lidt bouillon
 • Krydderier: Salt, peber, oregano og basilikum
 • Parmesanost til at toppe med + evt. toppen af løget, hvis du bruger frisk løg, eller måske lidt purløg

Kør squashen i spiraler på en spiralizer. Hvis du ikke har en spiralizer, kan du enten investere i en (de fås vist i Bahne og måske også andre steder til omkring 200-300 kr.), eller du kan bruge et mandolinjern, hvis du har sådan et. Du kan også bare gå i gang med en skarp køkkenkniv og skære lange, tynde strimler, som ligner pasta. Jeg er selv superglad for min spiralizer og bruger den meget! (Og nej, jeg er ikke sponsoreret her!)

Nå, men resten af grøntsagerne skal bare hakkes, som du gerne vil have dem, og så er det ellers med at få gang i en stegepande og noget olivenolie. Steg først serranoskinken sprød, og læg den på et stykke køkkenrulle. Smid så løg og hvidløg på panden sammen med tomat og peberfrugt.

Efter et par minutter smider du lidt vand (eller hvidvin) på panden. Husk at lade alkoholen koge af, hvis du bruger hvidvin. Tilsæt fløde og krydderier, og smag til, inden du til sidst smider squashpastaen på panden og roder det hele godt rundt.

Anret på en tallerken, og pynt med parmesanflager, og hvad du ellers har at pynte med.

Squashpasta med serrano og tomat

0 comments on “SU-venlig lchf #2: Squashpasta med serrano og tomatTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: