Strawberry daquiri-ispinde

Strawberry daquiri-ispinde

Strawberry daquiri-ispinde


Jeg sidder her, søndag aften, med benene oppe og ser tilbage på en dejlig forlænget weekend. Den har budt på drinksaften med dejlige mennesker, gåtur i høj sol og kraftig blæst ved Hornbæk Strand (inkl. obligatisk isvaffel!), outlet-shopping på Langelinje og mange andre dejlige stunder. Der var også et hoved, der var lidt tungt og træt, da vi vågnede lørdag morgen, men den slags må man tage med, når man bruger sin fredag på at drikke drinks med gode venner 😉 (Vi glider let og elegant hen over den halve pose chips, jeg fortærede, liggende under dynen, ikke?)

En af de “drinks”, der var på bordet fredag, var de her strawberry daquiri-ispinde. Ganske simpelt en rigtig god strawberry daquiri, som bliver frosset ned og serveret i ispindeform. Ispinde-drinks er et supergodt trick, når man inviterer mange mennesker på (mange) drinks. Det giver dig mere tid sammen med dine gæster, når du i stedet for at skulle stå i køkkenet og mixe + pynte drinks, at du bare kan hive en stak strawberry daquiri-ispinde i af fryseren og servere dem. Jeg taler af erfaring, når jeg også siger, at det som regel er et af højdepunkterne ved en drinksaften. Voksne mennesker bliver mindst ligeså begejstrede som børn for at få serveret en ispind – ikke mindst når der er alkohol i 😉 At ispindene her så også er lyserøde og fine, gør absolut ikke sagen værre! LCHF er de bestemt ikke – men alkohol kommer nok aldrig til at ligge i den fornuftige ende af sundhedsspektret, uanset hvad vi gør ved dem.

Er det lidt usportsligt at lægge en opskift på strawberry daquiri-ispinde på bloggen en søndag aften, når mandag står lige for døren? Måske! Men så kan du jo gå og glæde dig til weekenden og overveje, hvem du skal dele dem med!

Strawberry daquiri-ispinde


Strawberry daquiri-ispinde

  • 800 g frosne jordbær
  • 2 dl lys rom
  • 2 dl sukkerlage*
  • 1 dl limesaft
  • ½ dl cointreau

*Sukkerlage består af lige dele sukker og vand kogt op til en sirup. Hvis du laver en lidt større portion, kan den opbevares i køleskabet, hvor den holder sig i en lille evighed.

Kom alle ingredienserne i en kraftig blender (jeg bruger min heftige Oster Versa), og blend til en tyk, glat masse. Måske skal du holde lidt pauser undervejs, måske skal der lidt ekstra væske til. Prøv at holde en god balance mellem limejuice, sukkerlage, rom og cointreau.

Når din daquiri er blendet godt sammen, fordeles den i 14-15 små isforme (mine rummer 1 dl) og fryses ned (husk at stikke ispinde i). Det er en god idé at lirke ispindene ud af formene, inden gæsterne kommer, og så komme ispindene i en plastikpose i fryseren. Så bliver de meget lettere at håndtere.

(Min Oster Versa-blender er sponsoreret af Acreto.se. Alle holdninger til produktet er mine egne.)

2 comments on “Strawberry daquiri-ispindeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: