Stenaldermuffins med twist af kokos og chokolade

Stenaldermuffins med twist af kokos og mørk chokolade

Stenaldermuffins

Jeg tilstår med det samme: denne opskrift på stenaldermuffins er snuppet direkte fra kagertilkaffen. Til gengæld er den så genial, at den fortjener at blive udbredt til min madblog også, med et par enkelte twists, så den passer lidt bedre til min MUFA-kost.

Jeg har flere gange prøvet at bage Thomas Rodes stenalderbrød – med det kedelige resultat, at jeg spiste én skive og så ikke kom videre. Jeg kunne simpelthen ikke få det inkorporeret i min daglige kost. Egentlig ville det passe godt som mellemmåltid, men jeg kunne ikke rigtig finde noget godt pålæg at putte på, og skiverne blev kedelige og bløde i løbet af dagen, når de lå i min taske og ventede på at blive spist. Brødet var også alt for stort, til at jeg kunne nå at få mig spist igennem det, før det blev harskt. Denne her idé med stenaldermuffins er dog genial: den lille smule mørke chokolade kombineret med kokosmel giver næsten brødet status af kage, uden rigtig for alvor at forstyrre vægt eller blodsukker. Intet pålæg er nødvendigt. Muffinformen gør, at brødet er lige til at smide i en plastikpose og ned i tasken, uden at det bliver kedeligt eller blødt. Jeg smider mine stenaldermuffins i fryseren efter bagning og nedkøling – så har jeg hurtige mellemmåltider til flere dage.

Stenaldermuffins med twist af chokolade og kokos10-12 stenaldermuffins med twist af kokos og mørk chokolade:

 • 50 g mandler
 • 50 g hasselnødder
 • 50 g hørfrø
 • 50 g græskar kerner
 • 25 g pecannødder
 • 25 g solsikkekerner
 • 25 g sesamfrø
 • 25 g kokosmel
 • 50 g hakket mørk chokolade (70%)
 • 1/2 dl rapsolie
 • 2 æg
 • 1 tsk salt

Det hele røres sammen i en skål, uden videre dikkedarer. Massen fordeles i muffinsforme – der bliver ca 10-12 afhængig af formenes størrelse. Papir er ikke nødvendigt, ej heller smørelse – dejen er rigeligt fedtet i sig selv! Dejen ser meget flydende og løs ud, men don’t worry – sådan skal den være. Den bliver fin, når den bliver bagt. Bagetid er 180˚C i 20-25min.

Når man tager de små stenadermuffins ud af ovnen, ligner de bestemt ikke brød, der er færdige – det bobler og syder stadig i formene, og det naturlige instinkt vil for nogle være at smide dem tilbage i ovnen, så de kan blive færdigbagt. Men de ER færdige – de skal bare have lov til at sætte sig. Efter få sekunders hviletid er de fine. Lad dine stenaldermuffins blive helt kolde, før du sætter tænderne  dem – dette er et af de få brød, som ikke smager bedst, når det er nybagt.

6 comments on “Stenaldermuffins med twist af kokos og mørk chokoladeTilføj din

 1. Det ligner meget nogen jeg også lavede for nylig – til stor begejstring for Sofie og Joachim. Jeg nåede dog ikke at overveje at fryse dem, hvilket ville have været en fordel, for de nåede at blive lidt kedelige, inden vi kom igennem hele portionen.

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: